Connecta amb nosaltres

Portada

El retrocés de CiU a les autonòmiques es plasma en intenció de vot a la ciutat de Barcelona

Publicat

on

ERC passa a ser segona força en detriment d’un PSC que s’estimba a la quarta posició, segons el Baròmetre Semestral de l’Ajuntament.

La pèrdua de benzina de CiU en forma de dotze diputats després dels comicis autonòmics tindrien continuïtat en el món municipal. Segons el Baròmetre semestral de Barcelona corresponent al mes de desembre de 2012, CiU pateix una caiguda del 9% en relació al mateix sondeig de l’Ajuntament de l’any passat. Els convergents seguirien sent la força més votada a la ciutat (14,4% en intenció de vot), però els ciutadans que creuen que la gestió de Xavier Trias és “dolenta” o “molt dolenta” pugen quasi set punts en l’últim mig any. Segons el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, el retrocés del seu partit es deu a “l’esperit crític” propi d’una “situació de crisi com la que estem vivint”. Malgrat aquestes dades, l’alcalde és l’únic líder que aproven els ciutadans, amb un discret 5,1.

Trias_barometre

CiU cau un 9% en relació al mateix sondeig de l’Ajuntament de l’any passat

ERC s’enlaira, el PSC s’estimba i la CUP entra al consistori
També com en les autonòmiques, la gran guanyadora seria ERC (10,6% dels vots) que passaria a ser la segona força doblant gairebé el seu percentatge. Per contra, el PSC (4,7%), cauria a la quarta posició perdent gairebé la meitat del seu suport. Els socialistes han perdut 19,2 punts, en relació als 23,9 de desembre del 2008. El portaveu municipal del PSC, Gabriel Colomé —i també ex director del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO)— va desacreditar l’enquesta: “puc fer dues coses, llegir-la o tirar-la a la paperera”. Més notable encara, proporcionalment, és l’evolució de la CUP, que passa d’un testimonial 0,4% a un 4,2%. ICV-EUiA experimenta una lleugera pujada (7,9%) i el PPC (1,7%), perd només dues dècimes, sempre en termes d’intenció de vot.

El fet que els populars quedin amb un ínfim percentatge en intenció de vot que, inclòs, els deixaria fora de l’Ajuntament cal atribuir-ho al vot ocult. I és que l’enquesta recull intenció de vot directa, sense ponderar, per corregir el fet que els enquestats –conscientment o inconscientment– no diuen sempre la veritat. És a dir, no es poden comparar aquestes dades amb el vot real de les darreres municipals —al maig del 2011— però sí amb enquestes anteriors del propi Ajuntament, com es mira de fer en aquest article.

L’atur, el problema més greu
Per als enquestats els problemes de la ciutat són, en primer terme, l’atur, seguit a molta distància de la inseguretat, que baixa respecte al juny, i els problemes econòmics. Des del punt de vista personal, els problemes més greus dels barcelonins són també l’atur i els derivats de l’economia i en tercer lloc, les retallades. Una de les dades més significatives és que el 53% dels barcelonins creu que Barcelona ha empitjorat durant el darrer any, un 13% més que en el baròmetre de desembre de 2011 (40,8%).

Jordi Molina
@molina_jordi

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021