Connecta amb nosaltres

Portada

Drassanes Reials, la joia naval de la Mediterrània

Publicat

on

L’espectacular seu del Museu Marítim de Barcelona reobre després de 26 anys de restauració i d’una inversió de 30 milions d’euros

Les Drassanes Reials tornen a lluir després de 26 anys a l’ombra. L’edifici, seu del Museu Marítim de Barcelona, s’ha inaugurat oficialment a mitjans d’aquest febrer, després d’unes obres de restauració que es van iniciar el 1986, a càrrec dels arquitectes Esteve i Robert Terradas, i que han suposat una inversió total de 30 milions. Les més d’11.000 persones que van assistir a la jornada de portes obertes són un bon exemple de l’interès que desperta aquest espai històric de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

La restauració ha suposat una inversió de 17 milions d’euros en el tram final de les obres (2010-2013), en el qual s’ha guarit tota la façana marítima i la teulada de la nau. Una obra que “recupera un monument d’estil gòtic únic a la Mediterrània”, subratlla el director del Museu Marítim, Roger Marcet, que explica que, a més, s’ha climatitzat i il·luminat l’espai per preservar els vaixells que allotjarà el museu. De moment, però, les Drassanes Reials es mantindran diàfanes, abans no es desplegui el projecte museogràfic, a finals del 2014, que vol convertir-se en un centre de referència mundial del patrimoni marítim. Per a l’arquitecte Terradas, artífex de la restauració, dos han estat els seus principals objectius: “rehabilitar l’edifici perquè les generacions futures el puguin gaudir durant 150 anys i preparar-lo per allotjar un nou museu marítim”.

Foto: Ajuntament de Barcelona

Foto: Ajuntament de Barcelona

Portal de Santa Madrona, la porta més antiga de la cuitat
La jornada de portes obertes també va servir per veure obert el Portal de Santa Madrona. Feia 20 anys que aquest accés a les Drassanes Reials des de l’avinguda del Paral·lel estava tancat. Es tracta de l’única porta d’entrada i sortida a l’antiga ciutat medieval que es va construir dins la muralla i que va ser l’element principal de defensa de les Drassanes Reials. Actualment és l’única entrada del segle XIV que encara conserva la ciutat de Barcelona. Durant les obres també s’ha rehabilitat el Portal de la Pau, la Casa del Governador, la Casa del Manteniment i els contraforts de l’avinguda de les Drassanes.

Símils marítims amb el país
En l’estrena del monument històric més representatiu de la façana marítima de Barcelona van desfilar comparacions habituals entre el món de la marítima i la política. El president Mas va dir que Catalunya està salpant cap a un nou rumb, i que trobarà “onades embravides” pel camí, però que la voluntat dels catalans farà arribar a bon port la travessia. De la seva banda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va destacar que la Drassana Reial és la infraestructura que millor expressa la força de Catalunya i el lideratge de Barcelona com a capital de la Mediterrània des de fa segles, pel que ha assegurat que la ciutat “aprofitarà al màxim la potencialitat”.

A banda de les principals autoritats del país i la ciutat, van presidir la inauguració el president del Consorci de les Drassanes Reials i la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el de Port de Barcelona, Sixte Cambra, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’expresident de la Generalitat, José Montilla, i el subsecretari de Foment, Mario Garcés, que va acudir en substitució de la polèmica ministra Ana Mato, baixa d’última hora a la cita.

Redacció

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.