Connecta amb nosaltres

Portada

Albareda: bon equipament, bona oferta, utilitat millorable

Publicat

on

Aquesta és la visió de les entitats culturals del Poble-sec sobre l’equipament Albareda, que consideren que no ha pres la forma més adequada per donar resposta a les seves necessitats.

Ajustant l’oferta

Fa poc més de tres mesos que el centre cultural Albareda s’ha posat en marxa. Mica en mica es van omplint els tallers i es van ocupant les sales, tot i així, el centre és encara poc conegut i en general es desconeixen les activitats que s’hi realitzen. Segons la Directora, Núria Girona, estan preparant la pàgina web, que contribuirà a la difusió, i estan acabant d’estudiar quines són les necessitats en quant a l’oferta de cursos i horaris per poder donar un bon servei al barri.

El primer trimestre han aconseguit realitzar el 55% dels cursos programats i esperen en aquest segon trimestre que la xifra augmenti. El centre cultural Albareda es coordina amb el centre cívic El Sortidor per oferir una oferta variada, tenint en compte que el nou equipament està especialitzat en música, fet que segons la Directora “enriqueix l’oferta del barri”.

Taller de guitarra al centre Albareda. Foto: Ana Inés Fernández

Taller de guitarra al centre Albareda. Foto: Ana Inés Fernández

 

Entitats descontentes

Tot i la bona oferta de tallers, el descontent entre les entitats culturals del barri és generalitzat. Moltes ja es van excloure de fer servir l’equipament quan es va saber com eren els espais, com ara l’escenari, que no és suficientment gran per permetre a les entitats de teatre i ball poder realitzar la seva activitat, però d’altres s’han sorprès a posteriori quan han trobat magatzems i sales massa petites per assajar o guardar el material. Tot i així, el major reclam és l’ampliació de l’horari. Actualment el centre està tancat els migdies, diumenges i els dissabtes al matí, un dels moments amb major activitat a les entitats. I la qüestió s’agreuja quan les fan pagar per obrir fora de l’horari establert. Un exemple l’exposa en Juan Milan, bicap de Colla d’Adults de Diables. Indica que com no disposen de claus del centre, han de dependre d’una persona que els obri el centre expressament per agafar i tornar el material quan tenen actuacions, fet que els impedeix treballar amb agilitat. A més, no poden guardar i moure La Bèstia amb eficiència perquè els espais són petits. Els tabalers són un altre dels grup que han vist defraudades les seves demandes i han hagut de tornar a assajar al centre cívic El Sortidor, perquè no caben als bucs d’assaig. Queixes que subscriuen altres entitats.

La Directora admet que alguns espais són petits, però que “qualsevol proposta de les entitats és escoltada, estudiada i ben rebuda”. Respecte els horaris, recorda que és responsabilitat del Districte, no del centre, i que es crida a un conserge que obre i tanca el local quan les entitats ho necessiten. Tot i així, les entitats consideren que la mesura no és prou eficaç.

Al servei de les entitats

El centre es va crear amb l’objectiu d’atendre les necessitats de les entitats que no disposaven d’espais adients per portar a terme les seves activitats i per aconseguir-ho es van recollir les seves demandes en diversos processos. La sensació final ha estat que les sol·licituds no han estat escoltades i ara el centre presenta carències estructurals molt difícils de salvaguardar. La manca de diàleg entre els responsables del centre i les entitats és un altre aspecte que ha produït decepció. Però també hi ha certa esperança que la causa sigui que el centre encara ha d’acabar d’aterrar. Albareda fa poc temps que està en marxa i necessita una mica de rodatge per ajustar els seus serveis.

Marta Tello

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.