Connecta amb nosaltres

Portada

De tapes i pintxos amb Bona Voluntat

Publicat

on

Ja ha començat la quarta edició de la “Ruta de tapes i pintxos del Poble-sec”.Des que es va iniciar ara fa un any, la cita atrau els veïns del barri i gent d’altres indrets de Barcelona que vénen al Poble-sec a gaudir, per només dos euros, d’una tapa o pintxo, acompanyada d’una canya o vi.

La ruta de tapes i pintxos al bar Koska / Ana Inés Fernández

La ruta de tapes i pintxos al bar Koska / Ana Inés Fernández

Beneficis per a Bona Voluntat en Acció

La ruta recorre diversos locals del Poble-sec cada dijous de 19 a 23 hores. Una proposta d’oci que en aquesta edició afegeix un punt solidari, ja que el 10% dels ingressos de la campanya que s’obtenen el primer dijous de cada mes es donen a la ONG Bona Voluntat en Acció (BVA), entitat poblesequina que treballa per la inclusió social i laboral de persones del barri amb recursos limitats. Gerard Verdés, tècnic de gestió, incideix en la importància de la campanya per donar a conèixer l’entitat al ciutadà mitjà del barri.

Poble-sec, zona gastronòmica

Aquesta edició de la ruta estarà en marxa fins el 28 d’agost. Una bona excusa per gaudir de la gran varietat de tapes i pintxos que ofereixen els 15 locals participants: Koska taverna, Taberna la Bohême, Tiel·la i Llibertat, El trenta36sis, Es Xibiu, Bodega Saltó, Barramon, la Soleá, La tasqueta de la sogra, El Rufián, El Patán, El Chicle, Bar Tribal, Bar Seco i Bairoletto.

Ekaitz Saenz, copropietari del Koska i coordinador de la ruta, destaca que l’objectiu de la campanya és “generar el concepte de zona gastronòmica i obrir-se a Barcelona”. Valora positivament la campanya que “ha tingut una alta participació”, donada la combinació de producte econòmic i de qualitat.

Ruta que atrau

Una fórmula que incentiva el comerç de proximitat i que porta gent de tota Barcelona: l’Eric, de Gràcia, comenta que la ruta de tapes “és una proposta molt positiva per tornar els carrers a la gent” i espera que “ajudi a fomentar aquest petit plaer que és prendre una tapa amb una canya i una bona companyia”. L’Esteve viu a Les Corts i coneix la ruta d’altres edicions, comenta que “està molt ben muntat perquè es troba a una zona peatonal” i et fa descobrir “una zona que gairebé es desconeix a Barcelona”. També hem trobat veïns que van rebre la informació per Facebook i s’han preparat un recorregut per descobrir els locals del barri.

Marta Tello

Visitants al Poble-sec gaudint de la ruta/ Ana Inés Fernández

Visitants al Poble-sec gaudint de la ruta/ Ana Inés Fernández

 

Pintxos preparats per l'inici de la ruta / Ana Inés Fernández

Pintxos preparats per l’inici de la ruta / Ana Inés Fernández

Pintxos i canyes/ Ana Inés Fernández

Pintxos i canyes/ Ana Inés Fernández

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.