Connecta amb nosaltres

Portada

El Grec 2013, més proper que mai

Publicat

on

La 37a edició del Grec se celebrarà de l’1 al 31 de juliol. Un mes dedicat al circ, el teatre, la música i la dansa. En total es presenten 79 propostes, 23 de les quals són internacionals i 10 d’elles coproduïdes pel propi Grec. L’objectiu d’enguany -com ja va ser-ho al 2012, quan va agafar les regnes de la direcció en Ramon Simó- és apropar el Festival a la gent, així que s’han preparat tot d’activitats per incentivar l’assistència de públic. Hi haurà més activitats gratuïtes que en anteriors edicions i s’han programat accions participatives, com La naturalesa i el seu tremolor, perquè la gent es pugui apropar al màxim a aquesta cita cultural de Barcelona. També s’ofereixen descomptes, que van del 20% al 50% per a diversos col·lectius.

Yesterday

Imatge de l’espectacle de dansa Yesterday, de la Companyia Jasmin Vardimon/ Alastair Muir

El Grec s’estén per la ciutat

El centre del Festival continua a Montjuïc i el seus teatres i escenaris, com el teatre Grec, la plaça de Margarita Xirgu, el teatre Lliure, el Mercat de les Flors, o el Pavelló Mies van der Rohe, que enguany s’incorpora com a espai del Grec. Però en aquesta edició, a més, el Festival arriba al centre del Poble-sec, al Refugi 307, que acollirà l’obra ”Subterrànies. Sobreviure entre bombes”, i s’estén a altres sales de la ciutat, com la sala Muntaner, la sala Beckett, el CCCB o el TNC.

Espectacles contemporanis i innovadors

L’oferta d’espectacles és diversa, però amb una tendència cap a les representacions contemporànies, i cap a l’impacte i la provocació. Es dóna un nou format a obres clàssiques i es barregen la ficció amb la realitat, com a Hate Radio i Wastland. Segons Ramon Simó “ens falta el punt d’atreviment” i per aquest motiu  vol acostar la cultura d’avantguarda a tothom. En declaracions a ZONASEC, ha afegit que l’oferta d’enguany vol portar a la reflexió, a veure a través de l’art què està passant al món.

Pel que fa a música, el Grec també acull estils diversos com jazz, flamenc o tango. I torna a preparar “Off the record”, una secció en què coneguts artistes es destapen i es donen a conèixer des d’una altra vessant. En aquesta ocasió participaran Amparo Sanchez, Raynald Colom i el recentment entrevistat per ZONA SEC, David Carabén.

Dins l’apartat de dansa hi ha programades des de propostes nacionals, com Memòries d’una Puça, de la Sol Picó, fins a propostes estrangeres com la que porta, i especialment recomana en Ramon Simó, el ballarí japonès Oguri, amb  My neighbor Stone.

Pel que fa el circ, el Grec és una gran oportunitat per redescobrir aquesta art escènica. El director del Festival recomana molt especialment la proposta Opus, de la companyia australiana Circa, que es presenta com a  espectacle inaugural.

Amb la incorporació del Mini Grec, el Festival ofereix per primera vegada un programa d’espectacles per al públic infantil i familiar, apropant el Festival a  tots el públics.

Marta Tello

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.