Connecta amb nosaltres

Portada

“Subterrànies” de nou al Refugi 307

Publicat

on

“Subterrànies, sobreviure entre bombes” és un excel·lent espectacle que barreja ficció i realitat per conèixer com van viure els ciutadans de Catalunya els bombardejos durant la Guerra Civil Espanyola.

Més enllà dels llibres d’història

Una manera de descobrir la part de la nostra història que, tal i com indiquen les creadores de l’espectacle, “no surt als llibres de text”. Durant 90 minuts l’espectador va percebent mica en mica el patiment de la gent que es va amagar als refugis, al mateix temps que es fa palès com el fort teixit associatiu que tenien els va permetre crear fórmules per tirar endavant.

L'actriu Itziar Castro durant l'espectacle/ Premsa Grec

L’actriu Itziar Castro durant l’espectacle/ Premsa Grec

La historiadora i guia de la visita, Mamen Conte; i les actrius Montse Alcoverro, Itziar Castro i Carme Poll han desenvolupat un innovador treball traspassant els libres i apropant-se als protagonistes mitjançant el diàleg amb els propis familiars, veïns i altres testimonis, amb els quals han pogut conèixer de primera mà què va passar als refugis, per poder transmetre-ho de manera directa als espectadors.

El Refugi 307, ubicat al carrer Nou de la Rambla, és una evidència dels atacs aeris que des del projecte VACA han sabut aprofitar per explicar els visitants què va succeir durant els bombardejos.

L'actriu Montse Alcoverro durant l'espectacle/ premsa GREC

L’actriu Montse Alcoverro durant l’espectacle/ premsa GREC

Reivindicació del paper de les dones

Les dones, juntament amb els nens i la gent gran, van ser els qui es van protegir als refugis, per aquest motiu “Subterrànies” ens mostra a través de la visió i les vivències de tres dones de diferents generacions com va viure la població els atacs.

Aquest espectacle se suma a d’altres creats per VACA amb l’objectiu de reivindicar el que han aportat les dones a la història. Des del 2011 s’ha representat a diversos refugis de tota Catalunya, adaptant el guió a la història de cadascun. Ara, gràcies que l’obra està inclosa al programa del Festival Grec, hi ha una nova oportunitat per gaudir de l’espectacle al Refugi 307, el lloc on, recorda la Itziar Castro,  va néixer el projecte.

_______________________________________________________________________________

Recentment l’editor Ramon Arnabat ha presentat al Refugi 307 el llibre “Els refugis antiaeris de Barcelona. Criteris d’intervenció patrimonial”, publicat pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).
__________________________________________________________________________________

Marta Tello

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021