Connecta amb nosaltres

Portada

Comença la temporada d’activitats als centres cívics del Poble-sec

Publicat

on

Aquest inici de curs és el primer en què estan en funcionament els dos centres cívics del barri: El Sortidor, que enguany celebra 10 anys d’activitats i Albareda, que va iniciar-les ara fa nou mesos. Entre tots dos i, de manera complementària, donen resposta a les necessitats de veïns i entitats, oferint tallers, activitats culturals, i cedint espais.

El Sortidor, un centre reconegut al barri

El Sortidor compta amb una programació molt consolidada i esperada, així que en la nova temporada es programen les activitats habituals, com l’exitós cicle de cultura i gastronomia  “A taula!”, i els tallers d’expressió, creativitat, idiomes, i salut, a més de concerts, teatre i la celebració de festivitats populars.

El Sortidor

Entrada al centre cívic El Sortidor/ Ana Inés Fernández

________________________________________

Per al dia 25 d’octubre El Sortidor està preparant un acte unitari per celebrar amb les entitats i els veïns el 10è aniversari de l’equipament.

__________________________________________

Albareda amplia l’oferta i els serveis

Albareda, per la seva banda, va sorgir a finals del 2012 com a resposta a les demandes de les entitats, que comptaven amb pocs espais per dur a terme les seves activitats. Amb aquest nou equipament s’ha pogut ampliar el servei a les entitats i alhora oferir una major oferta d’activitats lúdiques i culturals als veïns del Poble-sec, però també de tota la ciutat. Aquest mes de setembre Albareda continua amb la seva estratègia de difusió, amb web pròpia, nova newsletter, i una contínua participació al Facebook, per tal que tothom conegui l’equipament i la seva oferta. A més, s’incorporen dues associacions al centre: el Club Petanca Poble-sec i l’Associació de Petits Exploradors del Poble-sec, dedicada a la criança. Aquest trimestre Albareda amplia el nombre d’activitats i continua en la seva especialització en l’àmbit musical, amb nous tallers, més actuacions i el cicle de cinema i música. Els dijous es programa l’Albareda Sona, un seguit de concerts per donar impuls als grups que assagen al centre cívic; i els divendres se celebren espectacles de música diversa, des del gospel fins el hip hop, per arribar a tot tipus de públic.

Marta Tello

Música

Assajant al centre cívic Albareda/ Ana Inés Fernández

 

Dansa

Fent dansa al centre cívic Albareda/ Ana Inés Fernández

 

Articles relacionats:

Conflicte obert pel Centre cultural Albareda (Zona Sec)

Albareda: bon equipament, bona oferta, utilitat millorable (Zona Sec)

Última fase per la posada en marxa de l’equipament sociocultural del carrer Albareda (Zona Sec)

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.