Connecta amb nosaltres

Portada

La Cooperativa Eines reivindica el Dia Internacional de la Dona amb un taller basat en el diàleg entre dones

Publicat

on

Elena Berlanga  / El centre cívic El Sortidor va acollir el passat dissabte 8 de març i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona el taller Teixint diàlegs per connectar persones, una iniciativa a càrrec de la cooperativa Eines, activa des de fa poc més d’un any i amb seu al nou Ateneu Cooperatiu La Base. L’objectiu d’aquest taller era prendre consciència de la diversitat del barri i potenciar-la, sempre des de la perspectiva de gènere.

Dinàmica participativa a càrrec de la Cooperativa Eines / Mar Valldeoriola

Dinàmica participativa a càrrec de la Cooperativa Eines / Mar Valldeoriola

En un primer exercici durant el taller, es va fer pensar als assistents, majoritàriament assistentes, sobre què els venia al cap quan pensaven en conceptes com l’espai, les xarxes, l’oci, la seguretat, el comerç i les migracions. Tothom hi va poder dir la seva i el resultat va ser un mural de paraules d’allò més divers. Acte seguit, es va projectar el documental Teixint diàlegs per connectar persones, una peça audiovisual de poc més de vint minuts de durada i produït des de la Cooperativa Eines en què s’entrevistaven dones del barri de diferents orígens, diferents classes socials, diferents professions i que donaven el seu punt de vista envers els temes tractats a la sala prèviament al visionat del documental. Després d’una reflexió global sobre inquietuds en clau femenina, la sessió va concloure amb reflexions individuals sobre l’estat del barri basades en experiències pròpies. Al taller hi van participar una quinzena de persones, que van poder gaudir d’un pica-pica final per concloure la sessió.

Aquest però, ha estat tan sols un primer pas. La Cooperativa Eines afirma que es treballa per tal d’aconseguir un diagnòstic i poder així identificar les necessitats que es donen al barri amb perspectiva de gènere. Aquest és un projecte a llarg termini que necessitarà suports diversos però sobretot, molta participació ciutadana.

Més iniciatives en favor de la dona al barri…
El centre cultural Albareda també es va sumar enguany a la reivindicació del Dia Internacional de les Dones i va albergar la xerrada Dones i Rock, a càrrec de David Monforte, en què es va analitzar el paper de les dones a la música popular contemporània i el concert de Les Sueques, el passat divendres 7 de març.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.