Connecta amb nosaltres

Portada

Precinten el local de Nou de la Rambla que venia ‘Spice’, una droga sintètica no fiscalitzada

Publicat

on

Una acció conjunta entre Mossos i Guàrdia Urbana permet detenir l’administrador i el venedor del local, Amsterdam Shop, i intervenir 360 dosis d’aquesta droga. El Jutjat d’Instrucció número 5 ha demanat als agents que precintin el local.

Amsterdam Shop, el local precintat / Ana Inés Falcone

Amsterdam Shop, el local precintat / Ana Inés Falcone

@zona_sec /Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han realitzat aquest matí un operatiu policial contra l’Amsterdam Shop, un establiment del Poble-sec, al carrer de Nou de la Rambla, especialitzat en la venda de llavors de marihuana i material per al seu cultiu, que estava distribuint ‘Spice’. Aquesta droga, de la que el diari ja havia informat amb anterioritat, és una substància sintètica molt nociva, un derivat de l’amfetamina, té greus efectes en el sistema nerviós i fins i tot pot provocar la mort dels qui la consumeixen. Segons fonts policials, aquesta substància s’estava distribuint a a toxicòmans i menors.

En l’actuació policial, han quedat detinguts l’administrador del negoci i el dependent per un presumpte delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues amb l’agreujant de fer la venda en un local obert al públic. Així mateix, s’han intervingut fins a 360 dosis d’aquesta substància que estaven preparades per a la seva venda. El local ha quedat precintat per ordre del Jutjat d’Instrucció número 5 de Barcelona, encarregat de la investigació d’aquest cas.

La substància intervinguda és una barreja de substàncies vegetals naturals amb cannabinoides sintètics, derivada de l’amfetamina amb efectes sobre el sistema nerviós i que pot arribar a causar la mort. Una de les dificultats per detectar-ne el consum és la seva complexa composició, una mena de barreja d’herbes amb substàncies força desconegudes que imiten el cànnabis. Segons el testimoni d’alguns usuaris recollits per Energy Control, una ONG que vetlla per la reducció dels riscos associats al consum de drogues causa ansietat, paranoies, nerviosisme, taquicàrdies i convulsions. Fumar spice, a més, provoca una sèrie d’efectes adversos que no provoca el cànnabis, com ara vòmits, arítmies, atacs epilèptics i, fins i tot, fallada renal o el coma. El seu baix preu de venda –entre 2,5 i 20 euros—fa que sigui consumida majoritàriament per gent jove. Es dóna la circumstància que aquesta substància no dóna resultat positiu en els controls habituals de persones en tractament de desintoxicació i que el seu baix preu de venda fa que sigui consumida majoritàriament per gent jove.

El dispositiu policial va decomissar 449 sobres de diversos tipus de droga sintètica fa mig any / Mossos d’Esquadra Fonts d’Energy Control expliquen a ZONA SEC que aquest tipus de substància no està fiscalitzada, per la qual cosa existeix un buit legal que impedeix considerar-la il·legal. “Són sobres amb aparença d’encens o sals de bany amb la inscripció ‘no apte per al consum humà’, d’aquesta manera els venedors es renten les mans, però tant ells com els que ho compren saben perfectament què estan adquirint”, ens asseguren fonts de l’entitat. L’explicació coincideix exactament amb la defensa que havia fet en anteriors ocasions el propietari, avui detingut, de l’establiment, que va accedir a parlar amb el diari: “no coneixia l’existència de cap droga perquè estava venent productes que clarament no són pel consum humà”.

Aquest migdia, quan els agents s’han desplegat al voltant de l’establiment ja hi havia diversos usuaris fent cua per comprar aquesta droga. Tots ells eren toxicòmans i tenien nombrosos antecedents policials. De fet, dos d’ells acumulaven més de 80 antecedents per delictes contra el patrimoni i la salut pública. La presència de toxicòmans i persones amb antecedents policials en aquesta zona havia aixecat les crítiques dels veïns que denunciaven una creixent sensació d’inseguretat a la zona. Cal recordar que fa mig any, els dos cossos policials havien fet una intervenció en aquest mateix local que va acabar a la detenció de les dues persones ara detingudes i la intervenció de 449 dosis. Des de l’any 2012 els agents estaven investigant aquest local davant la sospita que l’utilitzaven per vendre aquesta droga.

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.