Connecta amb nosaltres

Portada

Multitud d’activitats per commemorar el centenari de l’Escola de Bosc

Publicat

on

El centre continua amb la celebració del centenari, tant dins com fora de les aules, amb un intens programa d’activitats que ha sorgit d’un procés participatiu entre alumnes, mestres i famílies.

@Marta_Tello/ El dia 8 de maig començaran les activitats més destacades de la celebració. A la tarda tindrà lloc l’acte institucional al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona; i al matí s’inauguraran tres exposicions: “Escola de Bosc: 100 anys d’història”, un recorregut històric que mostrarà en fotografies les tres èpoques de l’escola: els seus inicis, l’època franquista i el seu desenvolupament posterior; l’exposició “Escola de Bosc ahir i avui”, en què es mostraran fotografies del 1914, juntament amb recreacions de les mateixes imatges en l’època actual; i en la darrera exposició, elaborada pels alumnes, “Un recorregut per la història, de 1914 a 2014” es mostraran els esdeveniments històrics d’arreu del món que han marcat aquest període.

Centenari Escola de Bosc

Entrada de l’Escola de Bosc, a la Muntanya de Montjuïc/ Ana Inés Falcone

El dissabte 10 es farà una trobada d’exalumnes i antics professors de l’escola, en una jornada de portes obertes que comptarà amb la participació de Josep Maria Portabella, director del grup The Chanclettes, i exalumne, que realitzarà el pregó.

Dimecres 14, per gentilesa de la Fundació Miró, es projectarà el documental guanyador del Goya al Millor Documental 2014 ”Las maestras de la República”. A la projecció assistirà la directora de l’audiovisual, Pilar Pérez Solano i l’historiador i orador Salvador Domènech.

Les famílies i entitats se sumen a la festa

Per arrodonir els actes, el 17 de maig se celebrarà a l’escola una gran festa per les famílies. Es farà una plantada d’arbres, una exhibició de foc per part de diables del Poble-sec, una exhibició castellera, a càrrec de la colla del barri, i una cercavila a la qual participarà la parella de gegantons que s’ha creat específicament per commemorar el centenari, i que serà apadrinada pels gegants del Poble-sec.

Atès que la música sempre ha jugat un paper important al pla educatiu de l’escola, s’ha creat una cançó especial per commemorar el centenari i s’ha organitzat un grup de percussió. Alhora s’han programat concerts de la Coral de Mares del Bosc; i Sol Picó ha preparat una coreografia per la cançó del centenari.

Foto_centenari_reduida-575x350

Imatge del carnestoltes del centenari, el passat 28 de febrer/ Foto: Escola de Bosc

____________________

A l’Escola del Bosc van estudiar persones que són reconegudes en el món de la música, com la pianista Alba Ventura o el compositor Daniel Blanco, alhora que en destaquen d’altres del món del teatre, com en Joan Gracia, component dels Tricicle; Josep M. Portabella, membre de Chanclettes; o l’actriu Mercè Arànega.

______________________

Cartell_EscolaBosc

Imatge del centenari dissenyada pels alumnes de l’escola

 

Articles relacionats:
Entrevista a Eva Chacón, directora de l’Escola de Bosc Montjuïc: “Fa un segle venir a l’Escola de Bosc era com anar de colònies”

 

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.