Connecta amb nosaltres

Portada

La Festa Major expressarà la pluralitat cultural del teixit associatiu del barri

Publicat

on

El barri ja està a punt per a la Festa Major, de 19 al 27 de juliol. Una Festa que enguany mostra un programa amb poques sorpreses, molta música i els clàssics imprescindibles.

@Marta_Tello/ Durant nou dies les associacions, veïns, i serveis del barri es posen d’acord per fer la gran trobada festiva amb activitats per a tothom. De dia hi haurà varietat de propostes esportives, culturals, tradicionals, gastronòmiques… A la nit seran els balls, els concerts i el cinema els qui prendran el protagonisme. El pregó de la Festa Major estarà a càrrec de Joaquin Pérez Pascual, de la bodega Quimet&Quimet, el dissabte 19 a les 20.45h a la Plaça Navas

Josep Guzmán, President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, destaca la importància que té la Festa Major per reivindicar l’ús de l’espai públic pels veïns i veïnes del barri. Recorda que està organitzada per a tota la gent del barri i per tant, els actes estan pensats per satisfer els seus gustos i inquietuds.

Varietat de propostes

CartellFestaMajor2014

La cultura popular és imprescindible a tota Festa Major. Al barri podrem veure actuacions de les colles de gegants, tabalers, grallers, castellers, diables i sardanes. El menjar és sens dubte un element festiu que propicia la trobada, i que al barri es planteja com un element de cohesió i compartició, així s’organitzen nombrosos dinars populars. Els concerts de CultmusicDo d’Acords, el festival jove Sec a Sac, les havaneres i els concerts vermuts posaran música a tota hora. L’esperit crític del barri serà també present en aquesta festa, que és alhora una manifestació pública i compartida de l’esperit de les persones i entitats que formen part del barri, amb la projecció de diverses pel·lícules. El concurs per decorar els balcons tornarà a guarnir el Poble-sec, i a la Biblioteca es podran veure els millors treballs del Concurs Fotogràfic Francesc Boix. Amb els itineraris CERHISEC hi haurà temps per apropar-se al barri des d’un punt de vista històric. L’exhibició de grafittis tornarà també al Parc de les 3 Xemeneies. I pels infants hi haurà espectacles, tallers i jocs a la plaça de El Sortidor.

A la xarxa

A twitter ja s’ha començat a fer seguiment de la Festa amb el hashtag #FMPobleSec14. A la web  http://festamajor.poblesec.org es podrà consultar en tot moment el programa actualitzat.

Descarregar el programa en pdf

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.