Connecta amb nosaltres

Societat

El CB Sant Antoni-Poble-sec es fa gran i ja compta amb 14 equips

Publicat

on

L’entitat amplia quatre equips més respecte a l’any passat amb paritat entre masculí i femení. El número de nens i nenes gira entorn els 140.  

@4Tito4 / El CB Sant Antoni-Poble-sec arrenca una nova temporada, camí dels dotze anys de la seva fundació, creixent esportivament. Obrirà el curs amb 14 equips, comptant l’escola. S’uneixen un mini, un cadet i un infantil en categoria masculina (aquests dos últims ja existien així que hi haurà dos grups) i un infantil en femenina. Òbviament, això desperta tota la il·lusió i la felicitat al club, com ho corrobora el responsable de l’Àrea Social i Director Tècnic, David Tatay. Tot plegat es tradueix en uns 140 nens i nenes practicant bàsquet. I un altre dels fets que destaca ell mateix és la paritat entre ambdues categories.

foto02

Cada any s’hi sumen més nens i nenes a practicar bàsquet / CB Sant Antoni-Poble-sec

Una altra de les novetats seran les activitats. El CB Sant Antoni-Poble-sec vol continuar amb el Torneig 3×3, que ja va organitzar l’any passat en motiu dels actes del 10è aniversari. A més, també planeja un Campus de Nadal, una estada de cinc dies en algun lloc proper a Barcelona amb una casa i un pavelló pròxim per jugar a bàsquet. Tatay assegura que confien en què les obres de millora de Les Tres Xemeneies es compleixin i així ho contemplen, “de fet planegem coses o activitats a partir del març del 2015”, subratlla. Esperen aquesta instal·lació enllestida per fer un acte de presentació dels equips amb entitats del barri i prosseguir així amb la difusió d’aquest esport i el treball de l’entitat. És per això que Tatay expressa la seva satisfacció “perquè cada cop ens coneixen més al barri, suposo que per la tasca que fem i els actes del 10è aniversari hi han ajudat”.

Continua el projecte
El passat mes de maig l’antic director tècnic, Raúl Lorenzo, va anunciar que a final de temporada deixava el càrrec després de dues campanyes. La seva marxa significava una sacsejada al nou projecte del club, ja que l’aposta per Lorenzo era per formar persones i després esportistes, aprofitar el bàsquet com a eina social, però creant bons jugadors. Una cosa era conseqüència de l’altra. David Tatay és el seu successor i ja van treballar plegats fins al final del curs passat. “Seguim amb la mateixa idea. Continuïtat del treball de Raúl Lorenzo”. apunta Tatay. Encara, però, adverteix, “és aviat per fer balanç. És un projecte de 4 o 5 anys”. 

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.