Velasco, un dels veïns més emblemàtics del Poble-sec, rep l’agraïment institucional a la seva tasca voluntària i desinteressada per millorar la vida del barri
@zona_sec / El veí del Poble-sec, Javier Velasco, va rebre el Premi Sants-Montjuïc per la seva activitat associativa al barri. Velasco ha estat i és part responsable de l’actual teixit d’entitats, entre d’altres, ha format part d’associacions de pares i mares de vàries escoles i és una peça clau de la Colla de Geganters del Poble-sec, de la junta directiva de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec o dels Diables.
El regidor del districte, Jordi Martí, va recordar que aquests guardons constitueixen un reconeixement i un agraïment institucional a la tasca voluntària i desinteressada de persones i entitats per millorar la vida als barris de Sants-Montjuïc. Martí es va referir a “l’enorme contribució a la integració i a la cohesió social” que han fet els premiats al llarg de la seva trajectòria, així com al seu “compromís en les reivindicacions socials”.
Javier Velasco (esquerra), al costat del regidor Jordi Martí, rebent el guardó
Nascut l’any 1946, als anys setanta i començaments dels vuitanta s’implica en les activitats de les associacions de mares i pares de diferents escoles, així com en els consells escolars. Posteriorment, també als vuitanta, entra a formar part a la junta directiva de l’associació de veïns i comerciants del carrer Poeta Cabanyes, i posteriorment a l’associació de comerciants del Poble-sec.
El premi, en aquesta categoria de reconeixement individual, homenatja la tasca altruista de particulars i organitzacions per millorar la vida dels barris, una eiqueta que defineix l’esperit associtiu de Velasco. L’acte de lliurament del guardó es va celebrar el passat dia 12 a la Sala de Plens de la seu del Districte Sants-Montjuïc i va complir la 23a edició.
En la categoria de reconeixement col·lectiu va rebut el premi Sants-Montjuïc 2014 l’escola Perú. Aquest centre públic, d’educació infantil i primària, ha promogut iniciatives de tot tipus per impulsar el desenvolupament dels infants; per promoure la solidaritat entre els pobles, les races i les cultures; per fomentar entre els escolars la creativitat; per ajudar-los a desvetllar el seu sentit crític; per contribuir a formar noies i nois receptius, respectuosos i responsables per al món de demà.