Connecta amb nosaltres

Entitats

Una estafa institucionalitzada

Publicat

on

Josep Mª Torremorell / Les inversions previstes pels Pressupostos de l’Estat a Catalunya són 29 milions d’euros inferiors a les de l’any anterior.

El 28 de març (no el 28 de desembre, dia dels Innocents), el president Rajoy va prometre a Barcelona infraestructures, com abans ho havien fet els ministres del ram Ana Pastor, José Blanco o Magdalena Álvarez. Com tots els citats, Rajoy va venir damunt un burro aguantant un pal; però a diferència dels anteriors, que duien una pastanaga penjada del pal, Rajoy encara no s’ha adonat que el burro se li ha menjat. El dia abans, el ministre de Fomento, Íñigo de la Serna, piulava que el corredor mediterrani avança perquè Castelló serà més a prop de Madrid, però l’AVE a Castellò causarà un retard de vuit minuts i mig en tots els trens de la ruta València-Castelló. Els 3.700.000 passatgers anuals d’aquesta línia perdran 8,5 minuts de la seva vida per trajecte en favor dels 116.000 presumptes usuaris de l’AVE.

h

Les inversions estan per sota de la contribució de Catalunya al PIB espanyol

El corredor mediterrani

Des que el socialista José Blanco ho va inventar, el PP inclou al corredor mediterrani totes les inversions que connecten Madrid amb qualsevol província de la Mediterrània. El diari Abc en una portada del 2010 el qualificava de Corredor Madriterráneo. Fins ara, el 80% de les inversions del
corredor van a parar a Madrid. Rajoy ha promès una inversió en infraestructures de 4.200 milions d’euros dins d’aquesta legislatura. José Blanco n’havia promès 4.000 per a Rodalies per al 2008-2015, dels que només se n’ha executat un 10%. El 2013 el conseller Santi Vila va tancar un acord d’urgència amb Ana Pastor per inversions de 306 milions en Rodalies fins a juliol de 2016: se n’ha executat un 4,1%. D’altra banda, Rajoy ha promès que el 2019 estarien acabades obres que fins ara estaven programades per al 2018! Per cert, el corredor mediterrani està projectat amb ample de via ibèric, i en una segona fase (al segle XXII?) s’hi afegirà una tercera via per tenir l’ample europeu. El 4 d’abril es van presentar al Congrés els Pressupostos de l’Estat: ni rastre del promès. A més, les inversions previstes a Catalunya són 29 milions d’euros inferiors a les de l’any anterior. És la monarquia bananera borbònica!

Contra l’aeroport d’El Prat

Us explicava en el ZONA SEC de gener, que volien destruir-nos una infraestructura: l’aeroport. El temps m’ha donat la raó. IAG, propietària d’Iberia i British Airways ha creat la companyia de vols barats Level (nivell en anglès) com a braç armat de l’operació, i li han destinat els avions més vells (fa uns anys, a Rodalies hi enviaven els trens vells de les Cercanías de Madrid); en canvi, Norwegian ha destinat un Boeing 787 nou de trinca al Prat per a les seves rutes als EUA. El cap de Relacions Institucionals de Norwegian a Espanya, Alfons Claver, declarava fa uns dies que IAG vol frenar així “qualsevol intent d’alguna companyia de créixer a Barcelona”. No cal dir res més.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.