Connecta amb nosaltres

Entitats

Cultura i tradició com a protagonistes de la Festa Major del Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Una celebració que estarà marcada per l’esperit reivindicatiu i de convivència veïnal amb moltes activitats i trobades organitzades per diversos col·lectius del barri

cartell

Cartell de la FM Poble-sec 2017

Arriba una de les dates més assenyalades en el calendari dels poblesequins. La Festa Major del barri arrenca el divendres 14 de juliol i tindrà lloc fins el diumenge 23. Enguany el pregó es farà a la Plaça de las Navas i anirà a càrrec de l’escriptor i poeta Xavier Theros, veí del barri des de fa 14 anys i premi Josep Pla d’aquest any. L’acte inaugural continuarà amb l’actuació del Grup El Paraigua i un castell de focs. Com sempre, a la festa no hi faltarà la música amb concerts de tot tipus i balls de Festa Major, que tindran lloc a diverses places del barri durant els dos caps de setmana de festes. Una altra gran protagonista serà la cultura popular, amb actuacions dels castellers del Poble-sec, els bastoners, els diables, els gegants i les sardanes, així com diverses cercaviles organitzades per associacions del barri.

Trobades i reivindicació

Dins d’un context de xerinola no hi faltarà la reflexió i les trobades veïnals per parlar de temes que afecten el barri, especialment durant aquestes dates. El dissabte 15 de juliol a la Plaça dels Ocellets se celebrarà una reunió per parlar sobre el futur d’alguns equipaments del Poble-sec. De la seva banda, l’Ateneu Popular La Base organitza concerts i activitats populars com sopars, unes olimpíades feministes i la mítica cursa de carretons sota el lema #NoEnsFaranFora, reivindicant més que mai la utilització de l’espai públic i la solidaritat veïnal davant de la situació de gentrificació i expulsió del veïnat que es viu al barri.

 Itineraris i visites guiades

A més de les tradicionals paelles populars, vermuts, dinars, sopars i concursos, tothom qui vulgui podrà participar també a les jornades de portes obertes de diversos espais emblemàtics del barri, com l’edifici dels serveis socials de Sant Joan de Déu a Creu de Molers, el Foment Excursionista de Barcelona, el parc de bombers del carrer Lleida o la Casa de la Premsa. També s’organitzaran itineraris pel Poble-sec històric i literari de la mà de Cerhisec, una visita guiada al Muhba refugi 307 i rutes guiades al MNAC i la Fundació Miró. I no oblideu que també podeu gaudir de forma gratuïta de l’espectacle del projecte XIC (una producció de teatre comunitari creada i interpretada per una trentena de veïns del barri d’una gran diversitat) que oferiran El despertar de l’art al teatre Tantarantana el dimarts 18 i dimecres 19.

Activitats pels més petits

Durant els dies de Festa Major són moltes les activitats que van dirigides als més petits. El dissabte 15 podran fer manualitats a la Plaça del Sortidor amb l’Associació Cultural Social Honduras i també podran participar a la cursa de sacs i el berenar que organitza Poble-sec per la Independència. El dia següent se celebra la Diada infantil dels Diables i la festa de l’escuma a diverses places i durant la resta de dies podran participar a tallers, jocs i d’altres activitats enfocades al gaudi dels més menuts.

Perspectiva feminista i castellers

DEb5w-CXcAAyvz2.jpg large

Programa de festes dels Castellers del Poble-sec

Aquest any a la Festa Major es tornarà a implementar el Protocol contra les agressions sexistes per garantir unes festes lliures de masclisme i tots els col·lectius que organitzen els esdeveniments esperen també no haver de lamentar cap cas d’homofòbia, transfòbia o racisme. Des de Poble-sec Feminista organitzen una diada feminista el 19 de juliol i insten a qualsevol persona que pateixi una agressió a dirigir-se a elles per buscar una solució col·lectiva. Els Castellers del Poble-sec, de la seva banda, han organitzat un munt d’activitats alternatives per a tots els dies de festes. Començaran el dissabte 15 amb una petita diada castellera i el dia següent celebraran una diada molt important, amb colles de renom com les de Mataró i Lleida, i amb una festa posterior que tindrà lloc al Sortidor. El dilluns 17 organitzen un torneig de bàsquet 3×3 i dimarts classes de zumba, jocs amb aigua i el concert del cantautor David Caño. Per dijous 20 preparen un festival reggae per a la canalla al Parc de les Tres Xemeneies. El darrer cap de setmana de festes tindrà lloc la celebració del mític festival Sec a Sac, començant per divendres 21 a les 20h amb un Viatrujis que anirà des de la Plaça del Sortidor fins al parc  de les Tres Xemeneies i continuant amb els concerts d’Ascensa Furore, Roba Estesa i DJ Rat. El dissabte 21 hi haurà activitats pels més petits amb el grup Xiula i a la nit la música dels Skatuttipresto, els Train to Roots i el DJ Partisana.

AQUÍ teniu tot el programa de festes.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.