Connecta amb nosaltres

Entitats

El procés participatiu del Poble-sec tindrà noves cites els propers dies

Publicat

on

Gil Toll / En els espais de participació al carrer celebrats fins ara s’han reclamat serveis i equipaments per a infants i famílies, el jovent i la gent gran. La proposta que més suports ha rebut ha estat la de condicionar un espai per als castellers.

El procés participatiu per decidir els equipaments futurs del Poble-sec ha superat la fase d’aportacions ciutadanes a través d’internet amb uns resultats quantitativament discrets si es comparen amb la

Castellers del Poble-sec

Castellers del Poble-sec

població del barri. Al web https://www.decidim.barcelona s’han registrat 39 propostes, de les quals la que ha rebut més suports ha estat la de condicionar un espai per als castellers del barri, que ha aconseguit el recolzament de 104 persones. Una ludoteca per infants ha recollit 82 vots i un local per a la cultura tradicional, 55.

En els espais de participació al carrer celebrats fins ara s’han reclamat serveis i equipaments per a infants i famílies, el jovent i la gent gran. També hi ha hagut demandes d’espais per la cultura, els usos associatius i de participació social, l’esport, la formació i l’emprenedoria i l’economia comunitària.

Aquestes propostes passaran ara el sedàs dels tècnics municipals i, posteriorment, es farà una nova sessió oberta a la ciutadania. També hi haurà un nou punt de participació al carrer, a la plaça de Santa Madrona; una ruta per donar a conèixer els diferents espais i solars disponibles per acollir nous equipaments i serveis, i una conferència sobre el paper dels equipaments en les dinàmiques urbanes. Els detalls es poden consultar aquí.

Casa de la Premsa

A banda d’aquest procés ha quedat la Casa de la Premsa, que ha adquirit una dinàmica pròpia gràcies a la feina de la plataforma veïnal que n’impulsa la rehabilitació. Aquest mes de setembre s’havia de convocar el concurs per encarregar el projecte tècnic de rehabilitació a un despatx d’arquitectes. Però a hores d’ara no s’ha convocat el concurs perquè hi ha hagut canvis normatius sobre edificis patrimonials que els tècnics del Districte encara han d’incorporar. 

La comissió de la Casa de la Premsa es planteja intervenir en el projecte de rehabilitació fent que les seves demandes estiguin contemplades en aquest treball. Els veïns plantegen atendre a totes les franges d’edat del barri, però amb especial atenció per la gent gran i els joves. Es contemplen propostes de treball social a través de l’art i el foment de l’economia cooperativa. A més, la Casa de la Premsa serà un espai en el que els ciutadans podran adquirir més coneixements sobre els mitjans de comunicació i aprendre a interpretar i valorar millor les notícies. Això es farà amb la col·laboració de diversos grups professionals de periodistes que s’han sumat a la plataforma i treballen conjuntament.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.