La Sala Hiroshima, inaugurada l’abril de 2015 i dedicada a l’escena independent contemporània, tancarà les portes al públic tal com la coneixem el desembre del 2021. Actualment, l’equipament es troba, davant d’aquesta nova crisi econòmica i sanitària, en una situació de molta fragilitat per seguir tirant endavant el seu projecte.
Aquesta situació resulta de la suma de diversos factors, com expliquen els impulsors de la sala: “D’una banda, el suport a la sala per part de les administracions ha estat sempre tímid i incert, obligant-la a treballar en la precarietat i la provisionalitat; d’altra banda, la crisi actual fa perillar encara més el projecte, alhora que porta a la propietat de l’espai a no poder mantenir el lloguer reduït del qual ha gaudit fins ara Hiroshima i a la necessitat eventual de recuperar l’espai per a una possible venda”.
Incertesa de futur
Davant d’aquesta realitat, “L’equip de cultura de l’Ajuntament de Barcelona ha mostrat preocupació per la situació de la sala i ha expressat el seu compromís de buscar, conjuntament amb Hiroshima i al llarg del pròxim any, possibles solucions per assegurar la supervivència del projecte en l’espai actual o en un altre i en un format igual o diferent”, diuen des d’Hiroshima.
En sis anys, la sala ha aconseguit consolidar-se com una peça clau del panorama cultural: forma part d’una xarxa internacional de professionals dedicats al suport a la creació i la programació d’escena contemporània; compta amb un públic fidel i; és seu i col·laborador de grans festivals, com el Grec o el Dansa Quinzena Metropolitana, d’espais de referència, com el Mercat de les Flors, i també de festivals independents.
S’obre, doncs, una temporada de transició on, sense deixar d’oferir una programació que aposta pel suport a artistes a través de coproduccions, es buscaran fórmules per donar continuïtat al projecte.