Connecta amb nosaltres

Portada

El Parc de la Prevenció dels bombers serà una realitat l’any 2016

Publicat

on

El xoc de legitimitats entre l’escola Jacint Verdaguer i els apagafocs acaba amb final feliç per ambdues parts, que veuen complides les seves demandes

@molina_jordi / Els Bombers de Barcelona tindran la joia per la que porten lluitant molts anys. Sobretot alguns companys de la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Històric dels Bombers de Barcelona (PDPHBB) que, com el caporal Víctor Dobaño, encara no s’ho creuen: “Sentim una felicitat extrema”. El primer trimestre del 2016 estarà enllestida la rehabilitació de l’antiga caserna de bombers situada al carrer Lleida, que passarà a ser el Parc de Prevenció, un espai multifuncional que servirà de museu, però que sobretot estarà destinat a la formació i la divulgació de la prevenció d’incendis.

A la dreta, el futur Parc de la Prevenció, a l’esquerra l’escola Jacint Verdaguer/ Jordi Molina

A la dreta, el futur Parc de la Prevenció, a l’esquerra l’escola Jacint Verdaguer

La divulgació de les mesures de precaució anirà dirigida, sobretot, als escolars. A més, l’edifici acollirà el Museu de Bombers, que reobrirà les seves portes després que l’any 2009 s’enderroqués el Parc de l’Eixample. L’espai servirà per preservar el patrimoni cultural, per exposar peces de gran valor històric i per aproximar a la ciutadania la figura del cos de bombers, que suma 180 anys d’història a la ciutat. El nou Parc de la Prevenció acollirà, també, el Casal dels Bombers, punt de trobada per a tots els bombers, sobretot els jubilats.

El culebrot que acompanya la conquesta dels apagafocs és indestriable de l’escola Jacint Verdaguer, a tocar de l’antiga caserna. I és que els problemes d’espai del centre educatiu s’havien de resoldre, inicialment, fent ús de l’emblemàtic edifici que, al seu torn, suposava una icona irrenunciable pels bombers. “Després que el problema s’enquistés, el canvi de govern a l’Ajuntament va ajudar a agilitzar la solució del problema”, explica Dobaño. Finalment, la Fira de Barcelona va cedir uns espais a l’escola i els bombers van poder recuperar la caserna. “No podíem la deixar perdre després que anés a terra el Parc de l’Eixample”, recorda el caporal, que es refereix al solar que va quedar al carrer Provença com “el solar de la vergonya”.

Per la seva part, l’ecola Jacint Verdaguer tindrà un edifici nou a finals de l’estiu de 2015 dotat d’un gimnàs i vestidors nous, amb capacitat per convertir-se amb sala d’actes. Un any després, el setembre de 2016, s’haurà completat la rehabilitació de l’edifici antic. Amb l’obra, pendent d’adjudicació, s’espera que d’aquí a dos cursos l’escola hagi superat tots els problemes d’espai.

Un edifici únic

La caserna data de 1929 és la més antiga que es conserva a Espanya i té un important valor arquitectònic. L’edifici va funcionar com a parc de bombers fins l’any 2000, quan va entrar en declivi. L’edifici té dos pisos d’alçària i una dimensió de planta de 24×24 metres. Està estructurat al voltant d’un a peça central de doble altura i coberta a dues aigües amb celobert on s’ubicaven els vehicles operatius. La resta de dependències s’articulen en forma d’‘U’ al voltant d’aquest espai amb una superfície total és de 1.081 m2.

Articles relacionats
El Jacint Verdaguer somriu, l’Ajuntament compleix

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.