Connecta amb nosaltres

Portada

La cancel·lació de llicències de HUT’s desperta recels entre comerciants, veïns i APARTUR

Publicat

on

La mesura afecta, entre d’altres, als comerciants del barri i a la patronal barcelonina dels apartaments turístics, que vaticina una proliferació de pisos il·legals.

@4tito4 / L’Ajuntament de Barcelona va aprovar, a finals d’octubre, el Pla Especial Urbanístic per a la regulació delshabitatges d’ús turístic (HUT) el qual congelava la concessió de més llicències i deixant la xifra en 9.606 a tota la ciutat. Al Poble-sec n’hi ha 546, el cinquè barri amb més número, 22 menys que a Sant Antoni. El consistori així, tal com argumenta, podrà definir paràmetres que ajudaran a gestionar aquest fenomen a curt, mig i llarg termini. Una teoria que topa amb l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), “no respecta la llei”, sosté el seu vicepresident, Franck Granados. En referència a que se salta la Llei Catalana de Turisme, “això genera inseguretat jurídica i està provocant que es produeixin greuges comparatius”. El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, defensa que s’està “treballant conjuntament amb la Direcció de Turisme per tal d’incloure les esmenes pertinents”. Granados, tot i així, no descarta utilitzar “les vies legals” per a que l’executiu local rectifiqui. El vicepresident de l’associació del sector assegura que la mesura “castiga als més petits i al comerç de barri”. Un extrem que confirma el president de l’Associació de Comerciants del Poble-sec, Manel Tort, “les vendes han repuntat, especialment al 2013, a l’estiu i al Nadal. Aquest estiu, també, però no tant” i afegeix, “els clients turistes, normalment, són famílies. El turisme de borratxera no el volem”. I és que Granados alerta que la decisió de l’ajuntament farà aflorar els pisos il·legals.

pisos_turistic1

Aquest estiu veïns de tota Barcelona es van manifestar en contra de la proliferació de pisos turístics / Joao França

El Districte de Sants-Montjuïc, en aquest sentit, va realitzar una campanya d’inspecció els mesos de setembre i octubre al Poble-sec i de les 80 inspeccions dutes a terme van obrir tres expedients, dels quals dos eren per activitat sense llicència. Tant des d’APARTUR com des de l’associació de comerciants apunten al Gremi d’Hotelers com un dels responsables d’aquesta proposta del govern local, “perquè som competència”, subratlla Franck Granados.

Altes ‘exprés’?
El portal d’informació de l’Eixample, laintervia.cat, informava el passat 27 d’octubre que l’Ajuntament de Barcelona havia legalitzat el 20% dels pisos turístics dos mesos abans de la moratòria de finals d’abril i que va entrar en vigor el 3 de maig, la qual establia sis mesos de converses amb els actors principals per elaborar el pla. I un dia abans, és a dir, el 2 maig, detalla el web, es van donar d’alta un 7%. Vives ho atribueix a un tema de calendari, perquè “exercien com a HUT sense l’habilitació corresponent i davant l’advertiment es van regularitzar”.

 “Vaig haver de marxar”
Va viure durant sis mesos aquesta “tortura”, assegura i per evitar tornar a patir-ho prefereix conservar l’anonimat i el del seu domicili. “Cada dos o tres dies, gent nova. I cada nit era festa”, relata i confessa, “vaig haver de marxar de casa meva per descansar, perquè no podia dormir”. I afirma que les trucades a la Guàrdia Urbana van ser en va, perquè quan arribaven ja no hi eren o callaven, “el més aviat que van venir va ser en una hora i mitja”, critica. Carlota Freixenet pateix des de fa dos anys el problema, a la confluència entre els carrers Elkano i Blasco de Garay, “tot i que l’últim any s’ha accentuat” i descriu els inquilins com “adolescents mal educats i amb ganes de festa”. El calendari, com detalla, va des de l’abril fins a finals de juliol “i és un continu cada setmana”. També al setembre i l’octubre. Igual que l’anterior cas, ha sol·licitat ajuda al cos policial i tampoc l’ha trobada per la demora en actuar. “Així que he fet servir mètodes expeditius: els llenço cubells d’aigua”.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.