Connecta amb nosaltres

Economia

El Gremi de Restauració assegura que les protestes per Blai són ‘‘minoritàries’’ i de ‘‘radicals’’

 Roger Pallarols considera que reduir l’horari de les terrasses “atempta contra el sentit comú” i titlla la situació actual d’‘‘èxit”

Publicat

on

Xoc ideològic; acord impossible. Després que Alerta Poble-sec, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i els Amics de la Plaça de Santa Madrona llencessin un manifest conjunt contra l’ús que se li està donant a l’espai públic del carrer de Blai (vegeu número anterior), la resposta del sector pràcticament subscriu el fil conductor de la carta: el consens entre ambdues parts resulta (gairebé) utòpic.

En opinió del president del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, la denúncia de les entitats a les molèsties que poden generar els locals de Blai, així com l’expulsió de veïns i veïnes, “és un relat molt respectable, però molt minoritari”. De fet, el màxim representant del sector profetitza una qüestió interessant: la futura Normativa de Terrasses no serà avalada per aquestes plataformes socials i veïnals. “Són grups tan radicalitzats i amb posicions tan allunyades del que pensem tots que resulta improbable que se sumin”, assumeix.

Només cal analitzar un punt tan essencial com és l’horari nocturn de les terrasses. Mentre que el moviment popular clama per recollir les taules més aviat, des del Gremi consideren que la proposta “atempta contra el sentit comú” i alegen que la “la ciutat de Barcelona ja té uns horaris molt per sota de la resta de ciutats, no només d’Espanya, sinó d’Europa”. A més, Pallarols afegeix que “les terrasses són generadores de convivència i de pau, no el contrari; el problema de la convivència el generen activitats no regulades”, apunta.

“Èxit” econòmic, error urbanístic?

Respecte a les possibles molèsties que es puguin ocasionar, els restauradors consideren que “s’ha d’assumir la manera perquè tothom convisqui”, tot i que “no es pot fer en absolut una valoració negativa”, analitzen. “Anys enrere el carrer de Blai i els seus entorns tenien problemes molt més greus” relacionats amb “la delinqüència, la venda de droga i els desordres nocturns”, analitzen. Una qüestió a parer seu superada, ja que “s’ha recuperat el carrer i ha emergit l’èxit”.

Si bé Pallarols fa una lectura de tot plegat “molt positiva”, també fa una crida a la reflexió en relació al disseny del vial. “Hi va haver una mala planificació de l’Ajuntament en el seu dia, però ara no es pot castigar als restauradors”. “No ens sembla just que ara tu vulguis, per una mala planificació, castigar a un conjunt de gent que va invertir complint la llei i voler que tanquin precisament en un moment en el qual la recuperació econòmica hauria de ser prioritària”, suposa.

Al cap i a la fi, el representant del sector recorda que va ser el consistori “qui va cridar a l’activitat econòmica perquè representa normalitat, oportunitats i seguretat”. De fet, respecte al darrer punt, Pallarols assenyala que “l’activitat regulada” de les terrasses de Blai “no té res a veure” amb “l’ús incívic (de la via pública) que determinades persones fan entre les 3 i les 4 hores de la matinada”.

Accions contra el turisme massiu

Respecte a la possibilitat que col·lectius organitzats realitzin atacs contra els locals de restauració de Blai, Pallarols es mostra tranquil i confia en què l’enfrontament no arribi mai a aquest extrem. “L’únic que faltaria és que posicions respectables però minoritàries es radicalitzessin”, exposa. Si més no, adverteix que, en qualsevol cas recorrerien a l’Estat de Dret, el qual “actuaria de la forma adequada”.

De fet, des del Gremi conviden a “assumir amb naturalitat que aquell entorn ha millorat col·lectivament”. “És un barri que forma part del centre d’una gran ciutat i, per tant, hi ha més activitat que en altres barris més allunyats”, valora. Un canvi urbanístic-econòmic sobre el que creu que hi ha persones que “no s’han adaptat”. “Hem de començar a assumir de forma madura que l’èxit de la ciutat també comporta un excés en l’ocupació que potser no succeeix en altres llocs de la ciutat”, sintetitza.

Economia

Celler de Ronda, set anys tastant vins

Publicat

on

Per

A finals d’aquest any la Dilcia López i el Xavier Soto faran set anys que van aixecar les persianes del seu celler. Un projecte empresarial que vol unir la tradició de les velles bodegues de Barcelona i la innovació, amb la presentació de nous vins poc coneguts de petites bodegues però de gran qualitat i preus raonables.

Una olor de vins a doll us dóna la benvinguda al Celler de Ronda. Atravessem un passadís amb 14 bótes de vins que reconforta la vista i l’esperit. Tocar una bóta de 200 litres t’apropa a la natura. Aquí reposen vins del Priorat, Gandesa, Penedès… competint amb La Rioja i La Ribera. Les bótes més petites de 25 litres guarden els secrets de l’Oporto, Moscatell, vi ranci i fins i tot vinagre blanc i negre. Una vegada descanseu la mirada podreu escollir vins i caves de noms poc comuns: Altos, Veïnat, Mas Rodó, Casanovas, Mas Pujadó, Sogas Mascaró. Bons vins i millors preus.

Els petits gestos ens fan més grans: el Celler de Ronda vol eliminar el plàstic i ja ha instaurat l’ampolla de vidre retornable per tal d’eliminar l’ampolla de plàstic. Més novetats que explica la Dilcia, una línia de vins econòmics i de qualitat a partir de 2,50 euros. Cuidar la gent gran, li porten el vi a casa. Els avis de Sant Antoni, Poble-sec i Raval poden escollir el seu vi i els hi portaran a casa. A tocar del mercat de Sant Antoni teniu un bon racó per conéixer nous vins i recrear-vos la vista.

Celler de Ronda

Ronda de Sant Pau, 77 (Sant Antoni – Barcelona)

Tels. 93 192 38 14 – 671 30 20 01

ERNEST MILLET

Continua llegint

Economia

Los consejos de Recicla Tecnologia: La duración de las baterías

Publicat

on

Per

El tiempo de vida útil de las baterías puede optimizarse y conseguir utilizarlas por más tiempo. Este es el modo más eficiente de contribuir a la sostenibilidad del planeta. Reduciendo el consumo de nuevos productos y extendiendo la vida útil de los dispositivos es una política ecológica. Debido a los niveles elevados de contaminación y de desechos producidos de manera indiscriminada, los esfuerzos para reciclar no son efectivos para contrarrestar los efectos negativos que producen.

En Recicla Tecnología potenciamos nuestros esfuerzos para que la vida útil de cada equipo, ya sea un patinete, robot aspirador, móvil, ordenador, etc., alarguen al máximo su rendimiento. Esto puede lograrse siguiendo unos sencillos consejos sobre el uso correcto de tu batería:

• Mantener conectadas a la corriente las baterías el mayor tiempo posible. Si estás cerca de una toma de corriente o en cuanto sea posible, deja conectada la batería con el cargador y no malgastes su uso si no es necesario.

• No dejes descargar completamente tu batería. Evita que tu batería llegue al cero por ciento.

• No dejes a media carga ni descargada por mucho tiempo las baterías. Siempre que sea posible cárgala al 100% y cuanto antes.

• Usa cargadores originales o de calidad.

• Cada tres meses, haz una descarga completa y deja la bateria 5 horas descargada antes de volver a cargarla. Cuidando bien tu batería puedes aprovechar al máximo su rendimiento durante 4 o 5 años. IMPORTANTE: Las baterías están compuestas de varios módulos. Si deja de funcionar antes de tiempo, puede que uno de los módulos sea el que se ha dañado. Antes de desechar tu batería consulta con nuestros técnicos, ya que disponemos de métodos para repararla.

RECICLA TECNOLOGIA

Continua llegint

Economia

Joyería Paralelo, experiència i professionalitat

Publicat

on

Per

La Carmen Elena és el nou rostre de la nova Joyería Paralelo. Carmen aporta l’experiència i els anys de professió al món de la joia en la seva definició més ampla. És molt coneguda al Poble-sec per la seva implicació professional al món de la restauració i dels negocis de la joieria.

A la nova botiga de l’avinguda del Paral·lel, 97, a cinc minuts caminant de la plaça del Molino i entremig  de les estacions de metro del Paral·lel i Poble-sec, hi podeu trobar peces d’or, plata, bijuteria i una àmplia gamma de rellotges de diferents marques i qualitat. Tenen un taller propi per reparar joies i rellotges. Un dels serveis més destacats que donen a la Joyería Paralelo és dissenyar i fabricar les joies al gust del client per tal de personalitzar-les. Això és possible perquè a la Carmen l’acompanya un equip molt capacitat i entès en els coneixements tècnics necessaris en el comerç de la joieria i rellotgeria per tal d’oferir un servei i una atenció de primera qualitat.

Carmen Elena creu que el Poble-sec ha evolucionat positivament i ha passat de ser un barri oblidat i solitari a ser un barri molt freqüentat i amb una vida diürna i nocturna força interessant. I neixen nous negocis que li aporten prestigi. Ja ho sabeu. A la Joyería Paralelo us espera un equip de professionals que us orientarà, us oferirà algun detall de compromís, personalitzaran una joia o us restauraran una altra que és un record de família o una enyorança.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.