Connecta amb nosaltres

Portada

Arriba al Poble-sec la Marxa de Torxes per la Independència més reivindicativa

Publicat

on

La primera edició de l’esdeveniment inicia els actes commemoratius de la Diada al barri

Tretze entitats i col·lectius de Sants Montjuïc van convocar enguany la primera Marxa de Torxes per la Independència del Districte, amb un objectiu clar i simbòlic: desfer el  traçat de l’antic Camí d’Espanya.

El passat dilluns 10 de setembre més d’un centenar de persones s’aplegaven a les Cotxeres de Sants a les deu de la nit per iniciar la Marxa, que els duria pels carrers del barri de Sants fins a arribar, vora dos quarts d’onze, a la Plaça del Setge de 1714, al Poble-sec. Allà s’apagaren les torxes i els organitzadors van llegir un manifest conjunt en defensa de la independència de Catalunya. Era vora mitjanit quan el cant dels Segadors va omplir de fervor la plaça del Setge del Poble-sec. La Marxa tocava fi, però tot just començava la Diada.

Sardanes a la Plaça del Setge de 1714 / E.B.

11 de Setembre, la Diada
 L’endemà, la mateixa Plaça del Setge va aplegar els tradicionals actes commemoratius de la Diada al barri, primerament amb el ball de Sardanes. Posteriorment, el toc literari el va aportar un any més la Cati Gomila amb la lectura de dos poemes: “Barcelona” i “El Cant de la Bandera”, aquest darrer de Joan Maragall. El dia era radiant i la plaça no deixava d’omplir-se. L’ofrena floral va arribar vora dos quarts d’una, al monument en record als herois i al poble de Barcelona. La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, el Foment Excursionista de Barcelona , el CERHISEC, els Amics de la Sardana del Poble-sec, la Unió Esportiva Poble-sec, l’Associació d’Amics Separats i Vidus de Catalunya, Poble-sec per la Independència, els Amics de la Plaça de Santa Madrona i els Castellers del Poble-sec van voler fer la seva aportació floral personal. Aquests darrers, a més, van completar la jornada amb una actuació al mateix emplaçament.

A les 17:00, a la gran manifestació
La convocatòria de l’Assemblea era clara: A les 17:00h es convocava els ciutadans del Poble-sec a la Plaça del Molino per anar plegats a la gran manifestació que ha fet història al nostre país. Un bon nombre de poblesequins no va voler perdre’s l’oportunitat d’assistir a aquesta fita històrica. Amb tot, al Poble-sec es va demostrar, un any més, la força de la catalanitat en la Diada de l’11 de Setembre.

 Elena Berlanga

 Les entitats i col·lectius de Sants-Montjuïc convocants de la Marxa de torxes foren l’Associació de Recreació Històrica La Coronela de Barcelona, la Candidatura d’Unitat Popular de Sants-Montjuïc, el Casal Independentista Jaume Compte, el Centre Social de Sants, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, Esquerra Republicana de Catalunya Sants-Montjuïc, Poble Sec per la Independència, Reagrupament Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio, Sants-Montjuïc per la Independència, el Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta i Solidaritat Catalana per la Independència de Sants-Montjuïc i L’Hospitalet.


Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024