Connecta amb nosaltres

Portada

Primer Fòrum de Dona i Menopausa a Catalunya

Publicat

on

El 18 d’octubre, coincidint amb el dia internacional de la menopausa, i fins el 20 d’octubre,  la Casa del Mar, carrer Albareda, 1, acull el fòrum per tractar en profunditat com afecta la menopausa a les dones.

El fòrum està dirigit per Montse Roura, veïna del Poble-sec, fotògrafa i propietària d’una productora, que va crear al 2010 “Ella y el abanico”, un portal d’Internet, que actualment compta amb prop de 220.000 visites, per tractar qüestions relacionades amb la menopausa, amb informació, consells i recursos.

La Montse va crear el portal quan va tenir la menopausa i va descobrir la manca d’informació sobre el tema i va patir els prejudicis existents, lamenta que “quan les dones arriben a la menopausa estem a la plenitud  de la vida, però ens treuen del món laboral”.

Normalitzar la menopausa

L’objectiu del fòrum és “reivindicar la bellesa natural de les dones i donar-los visibilitat laboral”, així com normalitzar el parlar d’aquesta etapa de la vida de les dones. Per aquest motiu el programa s’inicia amb una desfilada de “dones de veritat” i la projecció del documental “dones sense pausa”. El dijous el fòrum comptarà amb la presència de Montse Gatell, presidenta del Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, i divendres i dissabte el fòrum abordarà des de diferents vessants el tema de la menopausa i la dona amb 50 anys.

Per la directora de l’encontre és molt important oferir el màxim d’informació perquè cada dona triï el que li serveixi millor i sigui lliure per decidir. Participaran psicòlegs, ginecòlegs, professionals de la salut… que oferiran conferències i tallers de cuina, teràpies naturals, sexualitat… Conferències com “Pèrdua del talent femení a partir dels 50”, presentada per l’Anna Mercadé, Directora del Observatori Dona Empresa i Economia, de la Cambra de Comerç de Barcelona; “Alteracions de la son en la dona: cercant solucions”, del psicòleg Francesc Segarra, membre de la clínica de la son Estivill; o “Agulles sense fil per a la menopausa”, presentada per la Dra. Margarita de Legórburu, metgessa màster en acupuntura.

El fòrum va adreçat principalment a les dones amb menopausa, però també a qualsevol dona o home que vulgui acostar-se a aquesta realitat a la que actualment es troben 600.000 dones a Catalunya. La inscripció és gratuïta i es pot realitzar a través del web www.ellayelabanico.com/forumdonaimenopausaprograma

Marta Tello

 

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024