Connecta amb nosaltres

Portada

El Poble-sec viurà la seva 23a Mostra d’Entitats l’1 de juny

Publicat

on

La Fira de Benestar i Salut de l’Associació de Comerciants és una de les principals novetats de la Mostra, que s’emmarcarà per quart any consecutiu en la Festa del Paral·lel

Mostra_FEM

Imatge d’arxiu de la Mostra de l’any passat / Joan Herrera

molina_jordi /El Poble-sec escalfa motors de cara la 23a edició de la Mostra d’Entitats. El dia 1 de juny és la data escollida per una celebració que, tot i que encara falten alguns dies, ja té una seixantena d’associacions confirmades. El president de la Coordinadora d’Entitats, Josep Guzmán, recorda que es tracta de la mostra més antiga de la ciutat i de les poques que, tot i tenir el suport logístic municipal, no té cap ajuda econòmica de l’Ajuntament.

Aquest any, una de les novetats serà la Fira de Benestar i Salut que organitza l’Associació de Comerciants, que  oferirà els productes i plats de les botigues i restaurants del barri. No és la primera ocasió que el comerç de proximitat té un paper destacat en la diada, però si el primer que, arran del seu creixement, es farà un distinció per colors del què és la Mostra i el què és la Fira. D’una banda, els estands de les entitats seran de color blanc i, els dels comerços, verd.

Quart any amb la FEM
La junta de la Coordinadora d’Entitats i la Fundació El Molino (FEM) segueixen en el mateix vaixell, com a mínim, pel que fa a l’organització de la Mostra i la Festa del Paral·lel. Segons Guzmán, “la Festa sense les entitats veïnals no seria tan lluïda i és una bona forma que el barri traspassi fronteres”.

Des de la FEM, lamenten que aquest any no es pugui comptar amb el patrocini de Moritz, ni tampoc amb el de Fecsa, la qual cosa ha provocat “una reducció del pressupost per la Festa”. El que sí que no canviarà serà la jornada de portes obertes –en horari de matí— d’alguns dels teatres de l’avinguda, com l’Apolo, ja confirmat i, en principi, també el Molino.

Escenaris, horaris i tall de carrers
Es preveu que al llarg de l’avinguda hi hagi tres escenaris, un dels quals estarà al servei de la Mostra d’Entitats, que cedirà com cada any a aquelles associacions vinculades amb les arts escèniques. La festa donarà el tret de sortida a les 10 del matí i s’allargarà fins a la mitjanit, en el cas de la FEM. La Mostra es retirarà a les 21 hores. El Paral·lel romandrà tancat al trànsit entre els carrers Margarit i Arc del Teatre i fins a Salvà es comprendrà la Mostra.

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.