Connecta amb nosaltres

Portada

El Poble-sec es compromet amb la Diada de l’11 de setembre

Publicat

on

El Paral·lel acollirà un tram de la Via Catalana i, un dia abans de la Diada, es celebrarà la 2a Marxa de Torxes  de Sants i Poble-sec

@molina_jordi / El Poble-sec escalfa motors de cara el proper 11 de setembre. Un cop hagi passat l’agost i la ciutat abandoni el pausat ritme estival, les entitats, col·lectius i associacions del barri ho volen tenir tot a punt per fer de la Diada d’enguany un punt d’inflexió en la vida nacional de Catalunya.

La Via Catalana i la 2a Marxa de Torxes, plats forts de la Diada 2013 al barri

La Via Catalana i la 2a Marxa de Torxes, plats forts de la Diada 2013 al barri / Ana Inés Fernández

El més significatiu del cas és que en aquest procés no només s’implicaran les entitats identificades políticament amb la independència, sinó que plataformes com la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec es posaran al servei de la causa des d’un punt de vista logístic i organitzatiu.

L’anhel sobiranista que es respirarà al Poble-sec el dia anterior i durant la Diada prendrà forma en dos grans actes diferents. D’una banda, el dia 10 de setembre, es celebrarà la 2a Marxa de Torxes de Sants i Poble-sec, un recorregut reivindicatiu que creuarà el barri i que farà de teloner del dia principal, l’11 de setembre. Serà el torn, aleshores, de la gran cadena humana que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que pretén unir el país de nord a sud. L’entitat sectorial de l’ANC al barri, Poble-sec per la Independència, té assignats tres trams del Paral·lel i el compromís d’aportar 295 persones, de les quals ja n’hi ha prop d’un centenar d’inscrites, segons la Coordinadora d’Entitats, que col·labora en la difusió de la iniciativa.

Cartell informatiu de la marxa de torxes del 10 de setembre

Cartell informatiu de la marxa de torxes del 10 de setembre

Un aperitiu en forma de flama
La 2a Marxa de Torxes al districte de Sants-Montjuïc la promouen les assemblees territorials de l’ANC, Sants-Montjuïc per la Independència i Poble-sec per la Independència. I és que enguany hi haurà dues marxes. L’una sortirà del Poble-sec, de la plaça del Setge, i l’altra de Sants, i confluiran a la plaça de Celestina Vigneaux. El recorregut de la del Poble-sec, de 30 minuts, serà: pl. del Setge de 1714, c. d’Elkano, pl. de les Navas, d. d’Olivera, c. de Lleida, av. de Rius i Taulet, c. de Mèxic, c. de Sant Fructuós, c. de Sant Germà, Gran Via, c. de Moianès i pl. de Celestina Vigneaux.

Els actes començaran a les 21 h amb una tabalada, cant coral i — a falta de confirmació— una guàrdia d’honor de la Coronela, un petit parlament de presentació i, a cinc minuts de les 10 del vespre, s’hissarà la senyera amb el Cant dels Segadors per emprendre la marxa cap el punt de confluència, on es llegirà el manifest comú de les dues marxes. A la plaça del Setge hi haurà una parada de Poble-sec per la Independència a partir de les 20h, en la qual es podran comprar les torxes. En aquest enllaç, podeu trobar el programa.

La Via Catalana passa pel Paral·lel
Segurament és la fita més ambiciosa que s’ha proposat mai la nació catalana. Les manifestacions a  Brussel·les, les consultes populars, les marxes de la Diada o els concerts com el del passat juny al Camp Nou quedaran empetitits si l’èxit de la iniciativa es confirma. Per això caldrà molta participació i organització. En una entrevista a Zona Sec, Víctor Acedo, membre de Poble-sec per la independència, explica que el repte “implica portar una llista de les persones i entitats apuntades, mirar de guarnir el carrer amb estelades de gran mida, col·locar altaveus en llocs significatius”, i recorda que “la cadena humana mostrarà al món, a més del desig d’independència, la capacitat del nostre poble d’e reptes organitzatius importants”.

Més informació sobre la Via Catalana al Paral·lel al web de Poble-sec per la independència: http://psxi.wordpress.com. Per seguir la marxa de torxes a la xarxa social Twitter es proposen aquests dos hashtags: #‎MarxaTorxes2013 ‪#‎TorxesSantsPobleSec. Podeu trobar més informació al facebook i al web: http://marxadetorxes.wordpress.com/

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.