Connecta amb nosaltres

Societat

El centre de creació LaContra s’obre al Poble-sec

Publicat

on

Art en totes les seves expressions a una antiga fàbrica reconvertida.

LaContra és el nou centre de creació i difusió d’art del Poble-sec, situat al carrer de la Puríssima Concepció, número 9. A l’espai hi tenen cabuda totes les expressions artístiques en qualsevol de les seves formes: les obres pictòriques, objectuals, les performance, teatrets de circ, poesia o música en directe. Al capdavant del projecte hi ha el Martín Rodríguez, amb més de 20 anys d’experiència en el sector, juntament amb la Raquel Hernández, l’Alex Lucas i talleristes com el Callum Robertson i Santi Cabezuelo.

lacontra

Un dels espais del centre de creació LaContra

Un espai únic
L’antiga fàbrica que ocupa el centre compta amb més de 600m2 dedicats a les arts en totes les seves expressions, un total de tres plantes on hi ha cabuda per a tot: per al treball dels artistes, per a  exposicions, presentacions, tallers, concerts, arts escèniques…  però també espai per al co-working i lloguer d’espai per a artistes, obert a tothom qui li pugui interessar.

Els Tallers Oberts, una oportunitat excepcional
LaContra va aprofitar la darrera edició dels Tallers Oberts per a pre-inaugurar el centre i els resultats van ser d’allò més gratificants, no només en termes d’assistència, sinó també pel que fa a l’establiment de vincles entre artistes i el descobriment de nous, que van poder constatar in situ les grans possibilitats que ofereix l’espai. A partir d’aquesta obertura al barri i a la ciutat, la programació del centre de creació i difusió ha quedat gairebé del tot definida fins a finals d’any, la qual cosa han considerat des del centre com un gran èxit. Tot i que si d’èxit es parla, el suport rebut pels veïns de la zona amb la nova emprenedoria també han considerat que ha estat imprescindible.

Basats en la filosofia de Torrebruno per la qual “Allò important no és guanyar o perdre, sinó participar i divertir-se”, a LaContra es perceben aquestes ganes de fer, d’emocionar, però també s’ensuma una minuciosa feina, acurada, i sobretot un gran esforç.

La propera cita a LaContra tindrà lloc el dia 27 de novembre a les 19:00h amb la presentació del llibre La Brújula Musical de Feliciano García, amb concert de Quartet to Three. I per al 20 de desembre, l’espectacle Poetas y otras hierbas, poetes i titellaires en una obra codirigida per Joan Vinuesa i Pep Gómez, amb participació de Pep Pascual.

Elena Berlanga

Per a més informació: www.lacontracc.es i @LACONTRARTNOCAL

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.