Connecta amb nosaltres

Portada

Jordi Martí: “El Poble-sec té mancances”

Publicat

on

El regidor de Sants-Montjuïc assegura que treballarà perquè el barri sigui prioritari a l’hora de repartir la partida pressupostària.

Va ser una compareixença llampec. Amb la plaça de Les Navas per bon camí, el màxim representant de l’Ajuntament Sants-Montjuïc, Jordi Martí, sabia que el seu pas pel Centre Cívic el Sortidor aquest 13 d’abril seria plàcid o, almenys, més plàcid que en altres ocasions. I així va ser llevat d’algun retret veïnal. Davant d’una cinquantena de representats del teixit associatiu del barri, Martí va animar a tothom a participar del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i del Pla d’Actuació del Districte (PAD) per al període 2012-2015. “El Poble-sec té mancances i Sants-Montjuïc ha d’estar per sobre de la mitjana de la ciutat”, va dir en relació a la porció del pastís pressupostari que ha de servir perquè el Districte pugui cobrir la majoria de les propostes que es recolliran en el PAD.

Fins el 3 de maig, dia en què es tancarà el procés d’esmenes, aquells ciutadans que ho vulguin poden enviar els seus suggeriments per tal de configurar un PAD “ambiciós però assumible” —tal i com el va descriure Martí— que s’haurà d’aprovar el proper mes de juny, quan ja se sabrà quin és el pressupost per l’Ajuntament de Barcelona.
“Cal que siguem curosos en les nostres demandes, la ciutat tot i que no està en una situació tan delicada com el país, no podrà destinar tots els recursos que voldríem i per això cal que el Poble-sec i el Districte prioritzin molt les seves demandes”. Amb aquestes paraules Martí va voler prevenir els assistents sobre la dificultat que suposa pressupostar totes les demandes i va assegurar que “el regidor es barallarà amb qui calgui per aconseguir els recursos necessaris”.
Menys diners per difondre el PAM i el PAD
El regidor va justificar la important retallada que s’ha aplicat en la inversió publicitària del PAM i el PAD. “Governs anteriors havien destinat un milió i mig d’euros en difondre el PAM, nosaltres hem dedicat 350 mil euros “, va dir Martí que va abanderar un discurs marcat per l’austeritat i va insistir en què l’interès en el PAM i el PAD de l’actual equip municipal no ha disminuït. Abans de la data límit per fer arribar les propostes a l’Ajuntament, els veïns tindran una nova ocasió per seguir de prop el procés de confecció del PAM i el PAD en el proper 25 d’abril, en el Consell de Barri del Poble-sec, que encara no se sap on se celebrarà.

Jordi Molina

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, amb el conseller tècnic, Sergi Sarri

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024