Connecta amb nosaltres

Portada

Última fase per la posada en marxa de l’equipament sociocultural del carrer Albareda

Publicat

on

Després d’un any d’obres, la construcció del nou equipament sociocultural del barri ja està finalitzada. Només queden petits detalls que estaran enllestits per l’1 de juny, quan es posarà a concurs el mobiliari que acabi de conformar el centre, pel qual es liciten més de 300.000€. Actualment s’ha iniciat el procés per organitzar l’activitat que es realitzarà a l’equipament situat al carrer Albareda núm. 22, i decidir quin serà el model de gestió.

El regidor del Districte, Jordi Martí, va destacar durant la sessió informativa convocada a la Seu del Districte el passat 3 de maig que l’equipament hauria d’acollir el màxim d’entitats culturals i tradicionals i va afegir: “s’ha de treure el màxim rendiment a l’equipament a totes les hores que estigui obert”. Va deixar clar que ha de donar resposta a les entitats del barri, però que l’equipament estarà obert també al Districte i, per extensió, a la ciutat.

Durant la sessió es va fer una visita virtual de l’edifici que compta amb 4 plantes, que inclouen bucks d’assaig, una sala d’exposicions, espais de relació, despatxos, sales per fer tallers, una sala d’informàtica, una altra per expressió corporal, espai escènic… Les arquitectes del projecte van destacar que tots els espais tenen finestres per aconseguir ventilació i llum naturals i un interior que permet la connexió entre plantes de manera que s’aconsegueix sensació d’amplitud, a més d’una visible i moderna façana i revestiment de fusta a l’interior.

Model de gestió cívica
El regidor va exposar les opcions de gestió i va constatar que el consistori se’n faria càrrec del primer any de funcionament de l’equipament, però que en cap cas no hi hauria gestió directa municipal de manera permanent. La intenció del Consistori, en paraules de Martí, és “donar protagonisme a la societat civil”. Amb aquest objectiu estan treballant en l’aprovació d’una regulació de la gestió cívica.

La veu de les entitats
A la sessió informativa van assistir algunes de les entitats del barri, a qui se’ls va tornar a demanar quines són les necessitats que creuen que ha de cobrir l’equipament i quins serveis ha d’oferir. L’equipament es va dissenyar segons unes primeres demandes, però ara cal distribuir els espais existents i acabar de preparar-lo. Tot i així, l’equipament respon ja a algunes de les peticions, com l’espai per guardar els gegants del barri.

Les entitats van exposar els seus dubtes i van fer algunes sol•licituds. Les de caire social es van manifestar demanant que l’equipament també els donés servei. Algunes entitats es van mostrar crítiques amb certs espais de l’equipament, de la qual cosa van prendre bona nota els representants de BIM/SA, malgrat que sobre algunes de les peticions hi ha poc a fer, ja que l’estructura de l’edifici i de les sales ja està acabada.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024