Connecta amb nosaltres

Portada

Inici de curs ‘a la cassola’

Publicat

on

El malestar dels docents de les escoles públiques del Poble-sec marquen un inici de curs amb les retallades com a protagonistes

Aquest 12 de setembre va arrencar el curs escolar 2012-2013. Els alumnes d’educació infantil i primària van ser els encarregats de donar el tret de sortida a un inici de curs marcat, un nou any, per les retallades de la Generalitat. Al districte Sants-Montjuïc, segons dades del Consorci d’Educació de Barcelona, 10.156 nens i nenes van tornar a agafar les motxilles el dia 12 i 4.513 més al dia següent per encetar la secundària. Unes xifres molt semblants a les de l’any passat, però amb una diferència notòria: el professorat s’ha reduït a tota la ciutat, passant dels 8.227 a 7.727 docents. Caldrà fer malabarismes, doncs, per mirar d’encabir l’augment d’una hora lectiva per professor, una de les novetats del curs. Noves mesures que van fer pujar uns graus més la crispació dels docents com els de l’escola del barri Mossèn Jacint Verdaguer, que va organitzar dues cassolades els dos primers dies de curs. El malestar també ha tingut protagonisme al Carles I, on els mestres van lluir les samarretes grogues en què porten inscrit “SOS Ensenyament públic de qualitat”.

Docents protesten a les portes del Jacint Verdaguer contra les retallades / Ana Inés Fernández

Diferents maneres d’expressar el seu desacord amb les retallades. La directora del Jacint Verdaguer, Núria Lacasa, valorava negativament tot plegat, malgrat que al seu centre hagin respectat la ràtio “per la diversitat que tenim i la feina que venim fent tots aquests anys”, assenyalava. Tot i així, criticava una altra de les noves del curs, les substitucions no es farien fins passats deu dies lectius. “Serà un problema”, apuntava Lacasa i la directora del Carles I, Isabel Costa, afegia “ningú deixarà de fer la seva feina, però no hi haurà prou atenció personalitzada”. En el seu cas, sostenia que no es podran fer tantes sessions desdoblades, d’una quinzena es passaran a cinc o sis. En aquest centre, a més, s’ha hagut de crear un nou bolet per a P3, sumat al que ja es va fer l’any passat per a P4. Això va provocar l’ocupació d’un espai en el què s’hi feien activitats de menjador, aula de desdoblament o de laboratori, entre d’altres. Tant Lacasa com Costa van coincidir, tot i la “professionalitat” dels educadors, que a la llarga acabarà afectant a la qualitat de l’educació de la canalla.

Creació musical comunitària
El delicat moment que viu el sector públic de l’Educació es veu agreujat, especialment, en aquells racons en què, com al Poble-sec, la realitat social està marcada per la multiculturalitat i l’elevat nombre d’escolars. Per tal d’afavorir la convivència el barri segueix apostant per la música com element cohesionador. Amb aquest curs ja en fa tres que el pedagog i músic argentí, Pablo Persico, va aterrar al barri amb la idea de donar cos al projecte de creació musical comunitària, que ha permès a prop de 400 alumnes aprofundir en els valors del respecte, la cooperació i, sobretot, esculpir l’ interès per l’escola. Persico, amb les consignes del seu referent, José Antonio Abreu Anselmi  –fundador del Sistema Nacional de les Orquestres Juvenils i Infantils de Veneçuela i un personatge fonamental en l’esdevenir històric dels darrers 50 d’aquest país—ha aconseguit edificar i consolidar la base del què ha d’acabar sent l’Orquestra Infantil i Juvenil Sinfònica del Poble-sec.

Les escoles Carles I, Jacint Verdaguer i Consell de Cent són la cuna del projecte Un do d’Acords, que vol passar de les aules a erigir-se en Orquestra. Un salt que donaria continuïtat al projecte i que és imprescindible segons Persico. “Treballo tres mesos amb nens i després en tinc d’altres, necessito continuïtat per tal que els valors que transmetem arrelin”, explica. En una conversa amb ZONA SEC, la responsable de Serveis a les Persones de Sants-Montjuïc, Merche Alvira, assegura que l’Ajuntament farà el que calgui per acompanyar la idea del músic argentí, que ha obtingut el reconeixement de diferents països per la feina que està fent al barri. De moment, el consistori cedirà tres espais del nou centre del carrer Albareda. Un primer pas que prendrà forma properament.

Albert Hernàndez i Jordi Molina

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024