Connecta amb nosaltres

Portada

Cedit per a ús públic el solar del carrer Concòrdia

Publicat

on

La constructora propietària del solar del carrer Concòrdia cantonada amb Pedreres ha accedit a la petició del Districte i ha cedit aquest espai per a ús públic. Una acció que afavoreix els veïns i que per primer cop té lloc al Poble-sec.

Màxim Montori, representant de la Comissió de Seguretat Ciutadana i Civisme de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, ha sigut qui ha encapçalat la proposta adreçant-la al Districte Sants-Montjuïc i fent seguiment durant més de tres anys. L’espai estava brut i descuidat i atès que es trobava aïllat per una tanca opaca, alguns indigents el van ocupar, de vegades de manera tranquil·la, però d’altres provocant conflictes de convivència. Per aquests motius en Màxim considera que la cessió era una qüestió de “salut pública”.

Actualment s’estan realitzant, a càrrec del Districte, les obres de rehabilitació. S’està enrajolant  el terra i està prevista la col·locació de bancs que converteixin aquest espai en una petita plaça per a ús veïnal.  L’acord de cessió estarà vigent fins que el propietari necessiti l’espai.

 

Solar cedit per a ús Public/ Alessia Bombaci

ARA – Solar cedit per a ús Public en obres/ Alessia Bombaci

 

Solar ocupat/ Màxim Montori

ABANS – Solar ocupat/ Màxim Montori

 

Resolt el concurs “Pla buits” de l’Ajuntament

En un línia similar, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el concurs “pla buits” per cedir a entitats sense ànims de lucre l’ús temporal de solars municipals. El concurs ja s’ha resolt i s’han cedit 14 emplaçaments. Al districte de Sants-Montjuïc s’han donat dos d’aquests espais: un al barri de la Font de la Guatlla i un altre al barri de Sants. El primer s’ha cedit a l’entitat Tarpuna Cooperativa d’Iniciatives Sostenibles per realitzar el projecte “l’Illa dels tres horts”, que consisteix en un hort urbà i una plaça polivalent per a la realització d’activitats de lleure. En el segon cas, s’ha cedit un solar al projecte “L’espai Josep Domingo” de l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Güell i Rodalies, per a convertir-lo en un punt de trobada del barri.

Marta Tello

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.