Connecta amb nosaltres

Portada

Un barri sostenible i participatiu

Publicat

on

Del 10 al 12 de maig el Poble-sec ha acollit la 33º edició de la Fira de Sant Ponç i la 4ª dels Tallers Oberts de Barcelona.

Una vegada més els productes naturals, l’artesania i l’art s’han convertit en una gran festa que ha portat els veïns del Poble-sec i de Barcelona a sortir al carrer i compartir experiències.

Paradeta d'herbes medicinals a la Fira de Sant Ponç/ Alessia Bombaci

Paradeta d’herbes medicinals a la Fira de Sant Ponç/ Alessia Bombaci

Enguany la transformació d’objectes per a nous usos i el reciclatge de materials han estat molt presents als tallers oberts, que juntament amb la Fira de Sant Ponç – Mercat de la Terra han posat de manifest la necessitat de ser més sostenibles en el nostre consum i han mostrat una inimaginable varietat de solucions.

Tot entrant en els tallers, s’ha pogut veure com la creativitat pren formes inimaginables, de vegades com a art en si mateix i d’altres com a art aplicat. En aquesta edició s’ha vist més que mai la importància d’associar-se. Persones de diferents disciplines s’han ajuntat per a la creació de projectes conjunts i per compartir espai contagiant-se els uns als altres de noves idees. També ha estat una bona oportunitat per endinsar-se en el treball laboriós dels artesans que treballen fusta, ceràmica i altres materials, per conèixer les seves tècniques i experimentar creant.

Taller d'escultura participant de la jornada/ Alessia Bombaci

Taller d’escultura participant de la jornada/ Alessia Bombaci

La festa dels talleristes s’ha vist afavorida pels concerts al carrer que han estat un focus d’atracció dels vianants, i la participació de diversos bars del barri que s’han unit a la festa amb una nova iniciativa de música i cuina en directe. Enguany, però, també han hagut empreses que han participat dels tallers oberts improvisant activitats que no són característiques del seu negoci.

Tant Tallers Oberts, com la Fira de Sant Ponç estan organitzats per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, en el primer cas, junt amb la A-FAD i el suport de l’Ajuntament de Barcelona; i en el segon cas amb el Pla Comunitari Poble-sec, Slow food i la Cultural El Seco.

 

Mercat de la terra/ Alessia Bombaci

Mercat de la terra/ Alessia Bombaci

Marta Tello

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.