Connecta amb nosaltres

Portada

Els artesans continuen sorprenent als Tallers Oberts

Publicat

on

De nou al Poble-sec s’ha viscut un cap de setmana de portes obertes. Tres dies en què hem tingut l’oportunitat de colar-nos a gairebé una trentena de tallers i descobrir com treballen artesans i artistes.

L’activitat, organitzada per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec amb l’Ajuntament de Barcelona, sempre ofereix l’oportunitat de conèixer nous tallers, noves tècniques de treball i noves obres; alhora que permet descobrir com els talleristes creen amb minuciositat i estima peces singulars, tot convertint la feina en un art.

Amb Tallers Oberts hi ha l’ocasió de veure propostes innovadores, fresques, actuals; i redescobrir artesans de tota la vida que creen peces úniques amb tècniques també úniques; amb l’afegit que els artistes poden tenir més que mai un diàleg amb visitants i clients, coneixent què els agrada i què els interessa; mentre aquests tenen l’oportunitat de descobrir les històries que s’amaguen darrere les peces, conèixer les tècniques de treball i les històries dels propis artesans.

Peces de Navenka Pavik

Peces de Navenka Pavik/ Ana Inés Falcone

Innumerables manifestacions artístiques

Allà on el Poble-sec comença a confondre’s amb la muntanya, es troba un idíl·lic  ambient per a la creació on trobem l’emblemàtic taller de l’Emilio Darocas, un mestre de la fusta, que fins i tot ha creat una tècnica per construir les seves impressionants peces. Un artesà al qual visiten freqüentment professionals i alumnes de prestigioses escoles d’art. Ben a prop es troba el taller de l’escultora Sofia Sunsais, que inspirada en el moviment, fa peces de gran força i emotivitat, a cobert de la muntanya de Montjuïc.

fent marqueteria

Fent marqueteria/ Ana Inés Falcone

Als Tallers Oberts també hi ha l’ocasió d’assistir a demostracions per entendre el procés creatiu i valorar amb una major precisió el treball que hi ha darrere de cada peça. A la joieria Koetània van organitzar diversos tallers de transformació d‘una joia en què els assistents podien veure des de la fusió del metall, fins a l’acabat de la peça, amb els detalls que la fan única. Al Taller de la Ninfa, el Jordi va fer girar el torn per crear davant dels sorpresos assistents baldufes de fusta, que un cop acabades ballaven al terra o a la mà de l’artista.

El Toni del Taller de la Ninfa fent una baldufa al torn

El Toni del Taller de la Ninfa fent una baldufa al torn

Del 8 al 10 de novembre també hi ha hagut activitats per als menuts, que han pogut construir estels o transformar el so de les joguines a la plaça dels Ocellets, gràcies als artistes del nou centre de creació i difusió de l’art, LaContra. I com no podia ser d’una altra manera, els concerts han tingut també el seu espai als Tallers Oberts. Diversos artistes han amenitzat la nit blanca i el vermut de diumenge.

De nou jornades esperades i sempre diferents a les quals confiem a tornar ben aviat.

Marta Tello

Més imatges

Noticies relacionades:

Nova edició de tallers oberts

Un barri sostenible i participatiu

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024