Connecta amb nosaltres

Societat

La Vilella obre les seves portes amb Stan&Owsky, en cartell fins al 24 de novembre

Publicat

on

El passat 19 d’octubre prop d’una vuitantena de persones van tenir l’oportunitat d’assistir a la inauguració del nou espai al passeig de l’Exposició

La_Vilella

Owsky: “Hi ha tot un món nou dins del teatre que el públic s’espera i quan se’l trobi al davant, paf, no podrà fugir-ne” / Foto: La Vilella

Finalment, el teatre La Vilella és una realitat. El passat 19 d’octubre prop d’una vuitantena de persones van tenir l’oportunitat d’assistir a la inauguració del nou espai al passeig de l’Exposició, una estrena que no va deixar indiferent ningú, ja que els visitants van poder gaudir d’un recorregut artístic i metafòric per les diferents estances de l’edifici: des de la sala d’exposicions, a l’entrada, amb la conversa entre el titella pintor i l’actriu (Muriel Parisi i Laura Yarza), tot comptant amb la presència de Rosana Barra, directora del festival Butoh de Barcelona, ballant les paraules que el públic li donava, una lectura a curta a curta distància amb Carla Vallès i acabant amb l’escenificació d’un fragment de les obres més significatives de la companyia: Stan & Owsky, que continua en cartell, de dijous a diumenges, fins al 24 de novembre.

La Vilella pretén ser un espai de trobada i reflexió a través del teatre. Ens explica el Jordi Pérez Soldevila, director artístic de la companyia Sargantana, que es busca connectar amb el públic de forma que es puguin generar temes de conversa, en definitiva, fomentar la funció social del teatre a partir de les seves obres.

Cursos i tallers

Però a La Vilella, no tot són obres de teatre. Dins del treball de l’Iam Studio (del qual vam parlar a l’edició del juny del ZONA SEC) el teatre ofereix –tot i la seva recent obertura- una gran quantitat de cursos i tallers aptes per a tots els públics: Dansa contemporània, Aikido, dansa contact, JAM, dicció en català i castellà, interpretació, entrenament actoral o creació d’espectacles. Enfocats específicament al públic més jove hi haurien els cursos d’interpretació infantil i juvenil i de coral.

Els propers espectacles a La Vilella seran les obres También fuí novia de Johnny Depp d’Ester Forment (dansa teatre), Com una nina, d’Amagat Teatre, del 5 al 15 de desembre i el Ball d’hivern, una altra obra de la companyia Sargantana, del 21 de desembre al 26 de gener.

Elena Berlanga

Per a més informació: Tel. 93 113 20 15 / info@lavilella.com / www.lavilella.com

Societat

Obre la residència del Poble-sec amb 240 llits per a malalts de Covid-19

La consellera Vergés anuncia l’adaptació d’altres espais per traslladar residents i així evitar el contagi de coronavirus

Publicat

on

Per

Vetllar per la salut dels més vulnerables. Aquest és l’objectiu del Govern de la Generalitat des del primer dia d’aquesta crisi sanitària provocada pel coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquesta setmana s’incorpora “una nova residència de gent gran a la ciutat de Barcelona amb una capacitat de 240 llits per a persones amb Covid-19”. Aquest espai ubicat al Poble-sec comptarà amb 141 habitacions distribuïdes en 8.000 metres quadrats. En un inici, s’obrirà amb 32 llits.

Vergés ha precisat que es tracta d’una “residència medicalitzada amb instal·lació d’oxigen en 66 llits” i que donarà capacitat de moviment a les residències d’on provenen les persones malaltes. De fet, ha explicat que s’adaptaran altres espais, com ara hotels, per aquelles persones que viuen en residències i que no estan malaltes de Covid-19 per poder-los aïllar de les residències de procedència perquè “són persones infectables” i evitar-ne, així, el contagi.

Per altra banda, aquests darrers dies el Departament de Salut ha augmentat el nombre de proves per detectar el coronavirus entre les persones que viuen en residències. “Estem augmentant les proves cada dia, fins ara ja són 10.434 les proves PCRs fetes”, ha informat Vergés. Per últim, la consellera Vergés ha reiterat la importància de quedar-se a casa per evitar el repunt de casos de coronavirus i ha recordat que els “laboratoris privats no haurien d’oferir tests de coronavirus ni a ajuntaments ni a empreses. Els tests han de passar pels protocols públics per a poder saber els resultats i millorar les estratègies per controlar aquesta epidèmia”, ha conclòs.

Continua llegint

Societat

Diari del coronavirus

Publicat

on

Per

Ja no em desperto amb els primers cotxes que circulen pel carrer. Ara, és el silenci que em desvetlla. Un silenci que m’arriba, m’embolcalla feixuc com un lladre que em visités de matinada i em deixés la seva targeta de presentació: soc aquí, com cada diumenge, cada dijous.

No compten els dies sinó els gestos. I les imatges agafen una importància poc habitual. Ara observo un vell amb més anys que jo córrer amb esforç i passes petites cap a la parada del bus. L’autobús l’esperarà. En aquests temps baixen del Tibidabo ànimes generoses i pugen de mar d’altres diabòliques.

A la nit el paisatge destacable són el guants de plàstic que campen damunt la vorera.

De nou a la cuina damunt la taula de marbre navega un cert desordre. El diari i el suplement, un bol amb escàs raim, una ceràmica que representa una gallina, unes tasses de cafè…

No tenim pressa per recollir el desori.

Ernest Millet Gómez

Continua llegint

Societat

Confinament (II)

Publicat

on

Per

El darrer model implementat de superilla va ser el del Poblenou, tot i que Gràcia en si ja és una superilla / Toni Hermoso Pulido

El bol curull de col-i-flor presideix la taula de marbre. I uns tomàquets per amanir, unes restes de raviolis que quedaren de l’àpat d’ahir. Encenem el llum, una bombeta que ens dóna escalfor lentament. I seiem a taula com si res no ens passés pel cap, com si avui fos un dia qualsevol: però passen massa coses a la ciutat.

El semàfor de davant de casa ha esdevingut decoratiu i ja ningú espera el permís per creuar el carrer. Potser cada cinc minuts baixa un cotxe pel carrer Balmes. Ha plogut bona part del dia. Una pluja mansa que l’escriptor Pla aplaudiria feliç, perquè era, segons que escrivia, l’aigua que calia per als camps. Busco un somriure, una paraula amable però em creuo amb poques persones que semblen que corrin cap al notari. Recullo l’última barra de pa al forn de santa Glòria. Des d’el primer dia de la crisi sanitària que m’atén la mateixa senyora. Té un aire d’absoluta normalitat, com si això del virus no anés amb ella.

Al vespre com a final de festa el nostre anònim veí ens regala Imagine i la veu de Lennon ressona per tota la plaça. S’aixequen braços i només ens falten les espelmes per arrodonir el final de la vetllada. Bé, hi tenim algunes llinternes que ens fan l’ullet. Comença a fosquejar i la ciutat semblarà més trista, com un dol immens que cau damunt nostre.

ERNEST MILLET

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.