Connecta amb nosaltres

Portada

20 anys de la residència Kairós

Publicat

on

El centre acull temporalment a 20 noies entre 14 i 18 anys, tutelades per la DGAIA, que pateixen problemàtiques familiars i socioeducatives.

@Marta_Tello/ Fa dos dècades que es va posar en marxa el Centre Residencial d’Acció Educativa, CRAE Kairós, de la cooperativa Eduvic, i 7 anys que es troba ubicat al Poble-sec. En ell es treballa pel retorn a casa de les noies acollides i per la millora dels seus vincles familiars. L’equip de Kairós fomenta l’autoestima, i autonomia de les joves, que han patit abandó o altres situacions greus familiars, i que pateixen trastorns conductuals i de salut mental. Al centre es troben tutoritzades de manera personalitzada, perquè el seu pla d’educació s’adeqüi a les capacitats i necessitats de cadascuna d’elles, alhora que participen de dinàmiques grupals. Tot sense oblidar el treball amb les seves famílies.

La residència Kairós és una peça clau pel creixement de les noies, ja que és el lloc on viuen. Per això està pensada perquè sigui el més semblant possible a una llar En ella disposen d’habitacions amb bany que els permet mantenir la seva privacitat; i sales comunes, que fomenten la interrelació.

Menjador_peq

Detall d’una de les sales de Kairós/ Marta Tello

Poble-sec, un lloc on créixer i crear vincles

Fa 7 anys el CRAE Kairòs es va instal·lar al Poble-sec, perquè la seva ubicació permet a les noies estar ben comunicades i a prop del serveis de la ciutat, fet que afavoreix la seva autonomia. Marta Montoya, directora del centre, reconeix que el barri els va obrir les portes des del principi, i actualment treballen amb molts dels seus recursos, entitats i associacions; com Xerinola, Marabal, el casal Concòrdia o El Sortidor. I participen d’activitats com la Rua Xic o la Mostra d’Entitats. La Marta afirma que es troba molt satisfeta amb la relació de Kairós amb el Poble-sec, “som uns veïns més del barri”.

MartaMontoya_peq

Marta Montoya, directora del CRAE Kairós/ Marta Tello

Kairós està impulsat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que depèn del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

___________________________

El 20 d’octubre, Eduvic i el CRAE Kairós celebraran el 20è aniversari amb una gran festa al Parc de la Ciutadella, amb totes les famílies que han participat en els seus projectes.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.