Connecta amb nosaltres

Portada

Nova edició de Tallers Oberts

Publicat

on

Del 8 al 10 de novembre es tornen a obrir les portes dels tallers del Poble-sec. En aquesta ocasió 27 artesans mostraran les seves peces de creació i el procés d’elaboració de les mateixes. El dissabte es tornarà a realitzar la Nit Blanca, de 21 a 24h, en la que hi haurà música en directe i es podran visitar alguns dels tallers participants. A més de les visites als tallers, alguns dels participants organitzen activitats per a nens i adults.

JordiMarti_VisitaExpo_2

El regidor visitant l’exposició de Tallers Oberts, al centre cultural Albareda

En la inauguració dels tallers al Centre cultural Albareda, que es va avançar una setmana  a l’inici de les jornades, per permetre els propis talleristes assistir-hi, Josep Guzmám, President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, va recordar que l’objectiu dels Tallers Oberts és mostrar als veïns i ciutadans de Barcelona les obres d’art que s’amaguen als tallers del barri i “donar a conèixer una cosa que tenim i de la que hem d’estar orgullosos ”

Jordi Martí, regidor del Districte de Sants-Montjuïc va afegir que els Tallers Oberts són un model d’èxit amb els que “es mostra la gran potencialitat del barri i es mostra gent que fa treballs de qualitat que donen marca al barri”, a més, va destacar el paper dels artesans en fer “cultura i economia real” i en la seva “capacitat d’atracció de gent d’altres llocs de la ciutat i de fora”.

Els Tallers Oberts són una iniciativa de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que organitza conjuntament amb el Districte de Sants-Montjuïc. Actualment se celebra dos cops l’any, al novembre, que és l’edició original, i al maig, junt amb la FAD, que es va interessar per la proposta i la va traslladar també a altres barris de Barcelona.

Marta Tello

Inauguració Tallers Oberts

Parlaments de Jordi Martí, Regidor del Districte i Josep Guzmán, President de la Coordiandora d’Entitats del Poble-sec, en la inauguració de Tallers Oberts

Obres_Misako

Obra de l’artista Misako

Obra de Marqueteria exposada

Obra de Marqueteria

 

Inauguració Tallers Oberts

Inauguració de Tallers Oberts

Més imatges

Programa

Notícies relacionades:

Un barri sostenible i participatiu

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024