Connecta amb nosaltres

Portada

El Sortidor va celebrar els seus 10 anys amb entitats, veïns i representants polítics.

Publicat

on

El dia 25 la plaça de El Sortidor va ser una festa, en la que van participar els gegants, tabalers, i castellers del barri, així com l’esbart dansaire Renaixença, juntament amb veïns i representats polítics i del teixit associatiu.

El bon ambient va estar present durant tota la tarda, que no va estar exempta de sorpreses. Després dels parlaments institucionals, una dansa acrobàtica va ocupar la façana de El sortidor, amb un ball poc habitual que va deixar bocabadats els assistents. Mentre les dues acròbates realitzaven la seva dansa, es van projectar a la mateixa façana imatges del l’interior del centre cívic. D’aquesta manera el Sortidor va voler apropar-se a tots el veïns, traient part del seu esperit a fora i mostrant que el centre combina la tradició amb les darreres tendències.

Sortidor 10 Anys

Dansa i acorbàcies/ Ana Inés Falcone

El centre cívic El Sortidor enforteix el teixit associatiu

Per commemorar els 10 anys, van prendre paraula els representants institucionals d’ara i de l’època en que es va inaugurar el centre cívic. Tots van coincidir en destacar la importància del centre cívic per enfortir el teixit associatiu del barri. Jordi Romeu, President Honorífic de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec (i President de la Coordinadora quan es va crear el centre cívic), va recordar que des del sector associatiu van treballar molt per aconseguir equipaments, i va afegir que actualment el problema és un altre, la manca de serveis entorn la sanitat i l’educació, així que va animar el teixit associatiu a reprendre el Pla de Futur que es va treballar fa 10 anys, per continuar avançant; Josep Guzmán, actual President de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec va reconèixer el gran paper de El Sortidor al barri i li va desitjar al centre cultural Albareda un futur igual al del Sortidor; Pere Alcover, Exconseller del Districte Sants-Montjuïc, també en el càrrec quan es va inaugurar el centre cívic, va recordar que es va fer un Pla de Futur que promogués la creació del centre cívic perquè hi havia un sector associatiu fort. Per aquest motiu Alcover va animar a no baixar la moral, perquè és necessària, junt amb la voluntat, per aconseguir coses; Joaquim Mestre Garrido, President Regidor Consell Municipal del Districte Sants-Montjuïc, va destacar que els centres cívics “milloren la qualitat de vida a la ciutat” i que són especialment importants en època de crisi perquè aixequen la vida associativa del barri. Mestres va acabar el seu discurs animant a “continuar amb la fermesa i l’empenta de fa 10 anys”; Finalment Jordi Martí, Regidor President del Districte Sants-Montjuïc va reconèixer que “els 10 anys s’han complert per la voluntat de la gent del barri”.

Per concloure la jornada El Sortidor va convidar tothom a un aperitiu. I no va ser un piscolabis  corrent, sinó un de deliciós i original elaborat des d’ A Taula!, un projecte de cuina que ja s’ha convertit en un clàssic del centre cívic.

Marta Tello

Notícies relacionades:

El Sortidor fa 10 anys

 

Sortidor 10 Anys

10anys del El Sortidor/ Ana Inés Falcone

 

Sortidor 10 Anys

La Rosa present als paralments institucionals/ Ana Inés Falcone

Parlaments

El regidor Jordi Martí clou l’acte/ Ana Inés Falcone

Expo2

Admirant l’exposició de fotos després del piscolabis

Més imatges

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.