Connecta amb nosaltres

Portada

El Sortidor fa 10 anys

Publicat

on

El centre cívic El Sortidor s’ha convertit en un equipament fonamental del Poble-sec, dinamitza el barri, afavoreix les xarxes de col·laboració, fomenta espais de relació i impulsa la cultura de proximitat.

Centre cívic El Sortidor

Pati del centre cívic/ Ana inés Falcone

Els inicis

L’equipament es va posar en marxa l’any 2003, cinc anys després que es col·loqués la primera pedra, com a resposta a les demandes prioritàries sorgides al “Pla de futur del Poble-sec”, tal com recorda Jordi Romeu, President Honorífic de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, entitat cogestora de centre cívic. En aquell moment el barri no tenia equipaments i l’actual biblioteca Francesc Boix era l’espai que es feia servir a mode de centre cívic, però tenia mancances d’organització i d’espai. Amadeu Quintana, que va agafar la codirecció per part de la Coordinadora, recorda que ja inicialment es va plantejar com objectiu del centre ser una eina al servei dels ciutadans individuals i dels que estaven organitzats, i ser un aliat del seu treball i les seves necessitats.

FotoSignatura@JordiMota

Jordi Romeu, per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i Pere Alcober, Regidor del Districte, en la signatura del conveni de cogestió.(4.06.2004)/ Jordi Mota

Creixement

Al llarg d’aquests anys El Sortidor ha anat creixent fins a arribar a l’actual situació, en què es troba ben bé al límit. Dóna servei a entitats i veïns, però les dimensions del centre i el creixement del barri han fet que es quedés petit. Amb l’objectiu de descongestionar-lo, comenta Anna Maria Massó, Consellera de participació del Districte, es va impulsar la creació de l’equipament Albareda. Tot i així, i com succeeix poques vegades, sembla que tothom, entitats, veïns i administració estan satisfets amb el funcionament i el servei de l’equipament que s’ha convertit en el punt neuràlgic del barri. La fórmula de cogestió, impulsada pel Regidor del Districte quan es va crear l’equipament, Pere Alcober, sembla també ser la més interessant per a tothom i un mètode positiu perquè la direcció del centre estigui a prop dels destinataris del servei. Tot i així, fonts properes a la gestió del centre consideren que s’han de definir millor els criteris de cogestió per millorar l’efectivitat.

Proximitat

El Sortidor es diferencia de molts altres centres cívics per la forta implicació de les entitats, degut en part a la proximitat amb els veïns i al model de cogestió establert. Tant és així que, admet Gerard Verdés, ex codirector del centre i membre dels Castellers del Poble-sec “pel veïns és com l’ajuntament del barri”. L’actual codirector Hector Iburo, afegeix en la mateixa línia que “dóna resposta a les inquietuds dels veïns” i ho fa a través de quatre eixos: la programació de tallers, el suport a les entitats, el suport a la creació i el projecte A Taula.

La celebració

La festa dels 10 anys s’ha estructurat amb activitats al carrer que combinen actuacions tradicionals amb noves propostes; segons la Núria Aguadé, codirectora del Centre Civic, l’objectiu és portar la festa fora de les portes del centre, per apropar-la a tots els veïns i mostrar l’esperit de l’equipament.

La cita serà el divendres 25 d’octubre a partir de les 18.30h amb una festa per a tothom, en què hi haurà actuacions de l’esbart dansaire Renaixença, taller de castellers, ball de gegants, tabalers, activitats de l’entitat Tomàs Tortajada i de Marabal. A més, després dels parlaments institucionals, a les 21.30h, tindrà lloc un espectacle de dansa aèria a càrrec de Sheila Ferrer i una vídeo projecció. La celebració finalitzarà amb un aperitiu.

Marta Tello

El Sortidor

Porta d’entrada a El Sortidor/ Ana Inés Falcone

 

 Notícies relacionades:

Comença la temporada d’activitats als centres cívics del Poble-sec

 

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.