Connecta amb nosaltres

Portada

Zumzeig, un nou cinema-bistrot a Sants-Montjuïc

Publicat

on

Al carrer Béjar, 53, al barri d’Hostafrancs, lluny de les aglomeracions i del turisme, s’ha posat en marxa una innovadora proposta cultural, la sala Zumzeig. En un moment tant difícil per a la cultura, l’aposta valenta de l’Esteban Bernatas, director i programador de la sala, és aire fresc pel sector.

Sala de projeccions

Sala de projeccions / Ana Inés Falcone

El projecte

L’espai és reduït, 230m² distribuïts en una sala amb capacitat per a 70 persones i un bistrot amb cabuda per a poc més de 30. Un espai íntim, al qual ha donat forma l’arquitecta Rosa Bassols, on es projecten pel·lícules d’autor i documentals, i en un futur, confessa Bernatas, també videoart. La sala de projeccions es complementa amb el bistrot, un lloc on poder compartir i debatre les impressions i sensacions entorn del film, mentre es fa un mos o es pren una copa. Arrodoneix el projecte la periòdica participació de cineastes per afavorir la interacció amb el públic.

Les pel·lícules són seleccionades amb cura i per això és mantenen en cartell durant dos mesos aproximadament i en diferents horaris, facilitant que la gent interessada en veure-les pugui assistir. Una manera de combatre el que Bernatas anomena “estrenatitis” i que assegura va a la contra del cinema i la cultura.

Amb tots aquests ingredients, Zumzeig, inaugurada el 4 d’octubre, crea l’ambient perfecte per gaudir “d’anar al cinema”. Bernatas té clar que els espectadors són molt més que clients consumidors de pel·lícules, són persones que gaudeixen de l’art del cinema, i amb aquest objectiu va gestar l’espai.

________________________

Zumzeig és una nota auditiva, un so oscil·lant que s’escampa, i que cadascú pot interpretar a la seva manera: el so de les abelles, dels borinots, o fins i tot pot ser un so inquietant.

__________________

Marta Tello

Bistrot

Bistrot on prendre una copa, mentre es comenta la pel·licula/ Ana Inés Falcone

 

Entrada sala Zumzeig

Entrada a al sala Zumzeig/ Ana Inés Falcone

 

Esteban Bernatas

Esteban Bernatas, director i programador de la sala, en un moment de l’entrevsita a Zona Sec

Veure mé sfotos de l’arxiu fotogràfic

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2020 Zona Sec.