Connecta amb nosaltres

Portada

Raons públiques s’estableix al carrer Concòrdia

Publicat

on

Raons Públiques treballa des de 2009 per la construcció de l’espai públic a través de la participació ciutadana, i des del 26 de setembre compta amb un local al Poble-sec per dur a terme la seva activitat. Es troba situat al carrer Concòrdia, 30 i s’ha creat a través d’un treball conjunt dels integrants de l’entitat, amb la col·laboració dels veïns, a més de comptar amb mitjans com Verkami. El local s’ha concebut també per donar cabuda a un espai de participació veïnal, i per aquest motiu s’ha instal·lat a l’entrada una exposició sobre el barri amb material aportat per persones i entitats del Poble-sec, i s’han posat en marxa sistemes per recollir  les seves impressions i necessitats.

Raons Públiques

Oficina de Raons Públiques al carrer Concòrdia/ Ana Inés Falcone

Grup interdisciplinari

Raons Públiques està integrat per 11 persones que provenen de disciplines diferents: educadors socials, arquitectes, urbanistes, antropòlegs i dissenyadors que es coordinen per participar de les comissions del barri, dur a terme un debat amb els ciutadans i entitats de diversa índole, recollir les seves necessitats, buscar maneres de donar-hi resposta i posar-les en pràctica; ja que tenen clar que la comunitat ha de ser partícip de la construcció de la ciutat.

Processos participatius

Amb anys d’experiència, a Raons Públiques han pogut comprovar els beneficis dels processos participatius i han pogut veure-hi també les dificultats. Necessiten que el seu model de participació sigui entès per les administracions i alhora comptar amb la confiança dels veïns, ja que posen en funcionament un model de treball que manifesta la importància de la col·laboració de ciutadans i administracions, i descobreix la importància de conèixer les necessitats de les persones que fan ús de l’espai públic, per tal que la seva transformació no generi nous conflictes.

Raons Públiques ha dut a terme projectes a diversos barris de Barcelona, i també a ciutats espanyoles, i ha participat a xerrades a nivell Europeu. Actualment està treballant en la dinamització de l’espai públic per a la definició d’usos de la cobertura de les vies de Sants.

Marta Tello

Raons Públiques

Exposició amb participació veïnal/ Ana Inés Falcone

 

Raons Públiques

Converses amb els usuaris de “Baixem al carrer”/ Ana Inés Falcone

 

Raons Públiques

Local dissenyat amb tots els implicats en el projecte/ Ana Inés Falcone

Veure més imatges de l’arxiu fotogràfic

 

 

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024