El centre Crec (C. BLesa, 27) ha acollit la celebració de la primera edició a Barcelona del mercat de productes ecològics, artesans i de proximitat “La buena vida”, els dies 8 i 9 de juny.
Làctics ecològics/ Ana Inés Fernández
Després de 5 edicions del mercat “La buena vida” a Madrid, s’ha portat a Barcelona, on s’ha detectat una creixent sensibilitat pel consum ecològic.
Durant dos dies, els 17 participants han mostrat i ofert tastets d’una extensa varietat de productes: formatges, olis, melmelades, risottos, ous, verdures, cerveses… La majoria de les paradetes han estat de petits productors, però també s’han sumat cooperatives, iniciatives d’economia social, i alguna empresa de distribució. Malgrat l’esperit de proximitat que pretén assolir el mercat, han participat també tres productors d’altres regions que havien estat a les fires celebrades a Madrid.
Els mercats de proximitat com “La buena vida” són una oportunitat per fomentar el comerç local, per connectar directament els productors amb els consumidors, i que aquests siguin més conscients dels productes que consumeixen i coneguin de primera mà qui els fa i com els elabora.
Pels productors participants, “La buena vida” celebrada al Poble-sec ha estat una trobada per donar-se a conèixer als consumidors i fer contactes amb punts de venda on distribuir els seus productes. En general han trobat molt interessant la proposta i, malgrat hagin tingut una idea bastant compartida que cal millorar certs aspectes pel que fa a l’organització, esperen repetir l’experiència i millorar mica en mica. Els assistents també han estat interessats en la proposta i s’han mostrat molt proactius amb els productors. Segons l’organització, aquest mercat es pretén repetir mensualment a la ciutat comtal.
Marta Tello
Més imatges del Mercat “La Buena Vida”
Productes de la terra, delicatessen/ Ana Inés fernández
Horts urbans/ Ana Inés Fernández