Connecta amb nosaltres

Portada

El Poble-sec al videoclip de La Marató de TV3

Publicat

on

La Marató de TV3 és un dels esdeveniments amb més repercussió a Catalunya i una gran mostra de solidaritat i de com es poden unir persones, entitats i empreses per una fita comuna. Enguany s’ha dedicat a les malalties neurodegeneratives i s’ha tornat a viure una destacada jornada de participació ciutadana.

Els ciutadans, protagonistes del video de La Marató

Un parell de mesos abans de la celebració de La Marató, entitats del Poble-sec van ser convidades a participar del videoclip que es va emetre durant la jornada del 15 de desembre. Gegants, Castellers, el casal de la Gent Gran i la Fundació Atlètic Poble-sec van ser alguns dels protagonistes de les peces gravades davant de l’Institut del teatre, amb l’objectiu d’animar els telespectadors a col·laborar.

Els Gegants del Poble-sec durant la gravació del videoclip

Els Gegants del Poble-sec durant la gravació del videoclip

Agustí Gracia, guionista del video, apunta que enguany, a diferència de les anteriors edicions, no han comptat amb famosos, sinó que han volgut que hi fossin “les persones del dia a dia, de la vida quotidiana”. Per això han estat protagonistes “gent anònima, però amb una intensitat, alegria i desig de participar increïble”.

El Javier Velasco, dels Gegants de Poble-sec, es mostra satisfet per “haver posat un granet de sorra” a La Marató i per haver-se pogut ajuntar amb altres col·lectius per una acció solidària. D’altra banda, en Quim Pérez, relacions públiques de Castellers, admet que els va sorprendre positivament que fos precisament la colla del Poble-sec l’escollida per sortir al videoclip i afegeix que ha estat una manera diferent de col·laborar amb La Marató, ja que cada any intenten fer-ho a través dels actes que es preparen a la Plaça de Santa Madrona. Clemente Moreno, vice-president de la Fundació Atlètic Poble-sec també s’ha mostrat molt satisfet amb l’experiència i recorda que en altres edicions havien participat organitzant tornejos solidaris. Esther Macias, responsable del Casal de Gent Gran del Poble-sec, destaca la bona acollida que va tenir la idea entre els membres del casal “es van sentir com estrelles del cel·luloide i més tenint en compte que era per una bona causa”. No per casualitat, l’Agustí va manifestar que “quan a la gent els parles de La Marató els entra alegria i molta solidaritat”, un fet que a més valora moltíssim i que assegura els facilita molt la feina.

Els castellers del Poble-sec en un momnet del video

Els castellers del Poble-sec en un momnet del video

En total van participar 130 persones i 14 col·lectius de Barcelona. Juntament amb les entitats del barri mencionades van estar presents la Guàrdia Urbana, la Colla Sardanista Xaloc, Quality Dance Studio, la Federació Catalana de Gimnàstica, l’Escola de Circ de Nou Barris, Bombers de Barcelona, l’Institut del Teatre, el Club d’Atletisme de Nous Barris, els Gegantons de Gràcia i la Federació de Ball Esportiu de Catalunya.

Marta Tello

Imatges i vídeos del “making off”

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.