Connecta amb nosaltres

Portada

El micromecenatge, una solució col•lectiva

Publicat

on

Entitats del Poble-sec recorren a les plataformes de crowdfunding per donar impuls als seus projectes o resoldre necessitats concretes

@Marta_Tello/ Diverses entitats del Poble-sec s’han apuntat a la cerca de fons mitjançant el micromecenatge o crowdfunding, una fórmula de finançament alternativa a les clàssiques, que solien passar per les entitats financeres o les subvencions públiques. El micromecenatge és una fórmula de finançament col·lectiu que permet alhora que les persones–mecenes construeixin la societat que volen, fent una aportació econòmica als projectes que consideren més rellevants o amb els que se senten més afins. Una eina democràtica que permet el desenvolupament de projectes per la confiança i voluntat dels ciutadans.

RaonsPubliquesOficina3

Les obres del local de Raons Públiques es van finançar mitjançant la plataforma Verkami/Ana Inés Falcone

Segons dades de l’estudi del Departament de Cultura ‘Una aproximació al micromecenatge: Catalunya, Europa i el món’, Catalunya està al capdavant de l’Estat Espanyol en el sector, tant pel nombre de plataformes creades, com pel de projectes presentats. La plataforma catalana sorgida al 2010 Verkami, la principal de l’estat espanyol, ha aconseguit finançar 1.894 projectes amb èxit, la participació de 238.649 mecenes i una taxa d’èxit superior al 70%. En general les idees que millor acollida tenen són les de creació cultural, seguides de les iniciatives socials.

L’experiència al Poble-sec

Els motius d’entitats i emprenedors per decantar-se per l’opció del crowdfunding són diversos, però tots coincideixen que cal tenir un projecte molt ben lligat i molta dedicació, especialment per les plataformes que proposen recompenses als seus mecenes.

L’Alice de Raons Públiques, entitat que va aconseguir finançar les obres pel seu nou local del carrer Concòrdia fent servir la xarxa Verkami, afirma que aquest sistema els permet un “finançament independent” que va en la línia del seu espai de “visió crítica” i en la seva manera de treballar, creant xarxes de col·laboració.

En Yoann, propietari de la fleca de pa ecològic i artesanal ‘La Fabrique’, situada al carrer Radas, va intentar amb Goteo posar en marxa el seu local, degut a les dificultats que havia trobat per aconseguir finançament als bancs.

Adrián, membre del projecte audiovisual ‘Juventud Gruyère’ proposat a Verkami, admet que les plataformes de microfinançament són també útils per millorar la qualitat dels projectes i alhora com a eina publicitària.

Altres entitats que recorren amb assiduïtat a les eines de crowdfunding són Bona Voluntat en Acció i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec a través de l’Espai Infància i Acompanyament a la Gent Gran. En tots dos casos han optat per la plataforma Miaportacion.org que permet aconseguir material per a projectes concrets. La Mariona, de gent gran, destaca que aquesta eina els fa servei per la seva proximitat i facilitat d’ús. La Mercè, de Bona Voluntat, coincideix amb la seva visió i reconeix que han pogut cobrir moltes de les seves necessitats gràcies a les aportacions de persones que s’han sentit afins. Miaportacion.org els ha permès, a més, donar-se a conèixer més enllà del barri.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024