Connecta amb nosaltres

Portada

El comerç de La Marina i el Poble-sec se solidaritza amb les persones aturades

Publicat

on

Del 15 de setembre al 15 d’octubre, 90 comerços d’aquests barris oferiran descomptes i promocions a les persones que acreditin que estan a l’atur

@zona_sec / Entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre les persones aturades dels barris de La Marina i el Poble-sec podran gaudir de descomptes i promocions gràcies a Botigaris, els comerços solidaris. Es tracta d’una campanya impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb el districte de Sants-Montjuïc i el teixit comercial de la zona, alutinat en l’Associació de Comerciants de La Marina i la del Poble Sec-Paral·lel.

Un total de 90 comerços s’han adherit a aquesta iniciativa nascuda per donar resposta a l’alta taxa d’atur registrada en aquests barris. Als devastadors efectes de la crisi econòmica, se li ha de sumar que el mes de setembre és el de més despesa i endeutament per a les famílies. L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb el teixit comercial, dóna resposta a aquesta realitat i ajuda els més necessitats, alhora que fomenta el comerç de proximitat.

Una paradeta de l'associació de Comerciants, durant una mosta / Javier Velasco

Una paradeta de l’Associació de Comerciants Poble-sec i Paral·lel, durant una mostra / Javier Velasco

Per donar a conèixer la campanya s’ha creat aquest blog, on s’inclou un llistat de les localitzacions utilitzant les eines de Google+ i Google Maps, informació de l’establiment i el tipus de promoció de cada Botigari. Els comerços adherits a la iniciativa s’identificaran amb un cartell informatiu i un globus a la porta. Així mateix, cada establiment tindrà un directori dels comerços participants i de la promoció que realitzen. Cada botiga ha dissenyat el descompte que més s’adequa a la seva realitat comercial i al seu perfil de client. Totes aquelles persones aturades que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball del SOC de La Marina i el Poble Sec i presentin el full DARDO com a comprovant de la inscripció podran gaudir de les promocions.

Treball als Barris, un projecte generador d’oportunitats

Botigaris, els comerços solidaris forma part de Treball als Barris, un projecte que desenvolupa l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, en col·laboració amb els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

La iniciativa, co-finançada pel Servei Català d’Ocupació, té com a objectiu la dinamització econòmica i el foment de l’ocupació de determinats territoris amb especials característiques o necessitats, com Raval Sud, La Marina, Poble Sec, Bon Pastor-Baró de Viver, Torre Baró – Ciutat Meridiana, Sta. Caterina i St. Pere, Trinitat Vella, Besòs Maresme i Roquetes.

Continua llegint

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2018 Zona Sec.