El festival serà present aquest any a noves sales del barri i inclourà més de cent propostes per a tots els gustos
@pruna_ana / La cita més important de l’any amb el teatre, la música i la dansa, El Grec, arriba el proper 30 de juny a la seva trenta-novena edició carregada de propostes de tots els estils. El seu director, en Ramón Simó, manté l’objectiu de les darreres edicions: “Volem apropar la gent al Grec i fer que el seu nivell cultural i artístic arribi a tothom. Intentem fer arribar els millors espectacles al màxim d’espectadors possibles”.
Ramón Simó, director d’El Grec
Aquest any la mostra compta amb 122 propostes que tindran lloc a diversos escenaris. Pel que fa al Poble-sec, el festival inclourà programació a les sales Hiroshima i La Vilella com a novetat i també a la sala Barts, el teatre Tantarantana i el Teatro de los Sentidos, entre d’altres. Simó vol centrar la majoria d’espectacles al barri: “Volem portar el festival sobretot cap a Montjuic. Els formats grans ja els teníem però al Poble-sec hi ha espais petits que són també molt interessants. Aquest barri és ple de vida i de cultura i ho volem aprofitar.”
El festival inclou des d’obres de format més convencional fins a espectacles més agosarats que combinen diverses disciplines artístiques. El seu director assegura que es tracta de propostes arriscades però diu que la funció del festival és provocar interès per descobrir coses noves que surten del comú. Ell recomana especialment l’espectacle À Louer de la companyia de dansa Peeping Tom i En avant, Marche! on els actors fan música i els músics actuen.
També s’inclouran mostres de circ, propostes de teatre polític que volen tractar la realitat més immediata i concerts d’artistes de la talla de Joan Manel Serrat, Ismael Serrano, Jordi Savall i Els amics de les arts, entre molts d’altres. Enguany també hi haurà un gran nombre de produccions estrangeres: “Triem espectacles especials que ens ensenyin coses que nosaltres no fem o no sabem fer. Nous formats, música en directe, noves formes d’expressió… Coses diferents.”, explica en Ramón Simó.
El director del Grec reconeix que vivim un moment difícil per a la cultura però es mostra optimista de cara al futur: “No hem aconseguit que la cultura formi part de la vida quotidiana de la gent. A molts sectors no els interessa que la gent accedeixi a la cultura, perquè això despertaria un esperit crític que alteraria el funcionament de l’ordre normal. Però hi ha molt més públic interessat del que pugui semblar, tenim un teixit cultural jove molt potent i malgrat aquesta crisi no deixen de sorgir noves sales i noves companyies perquè l’efervescència creativa hi és”.