Connecta amb nosaltres

Portada

Sant Pere Claver, concessionària de l’atenció als sense sostre

Publicat

on

L’UTE gestionarà 25 dels 50 habitatges d’un servei anomenat Primer la Llar, un model que ataca el problema des d’una altra perspectiva i avalat per experiències internacionals

@zona_secL’Ajuntament de Barcelona va fer públic a principis de maig l’adjudicació del servei Primer la Llar (el seu nom original és Housing First) a Sant Joan de Déu,  Serveis Socials i l’Unió Temporal d’Empreses Sant Pere Claver-Suara-Garbet per un import superior als 2,5 milions d’euros. Des d’aquest mes de juny ja està en funcionament i Sant Pere Claver administra 25 de les 50 vivendes procedents del mercat privat amb suport socieducatiu.

Interior_pg3_web

Una persona que viu al carrer / J. M.

Aquesta nova manera d’atendre aquesta problemàtica consisteix en oferir un sostre algú en risc d’exclusió social i amb una llarga trajectòria de vida al carrer. A partir d’aquí, s’engega el procés per a la seva reinserció. Com a element innovador en aquesta iniciativa hi ha la figura d’algú que ja ha patit una situació similar i se n’ha sortit i s’utilitza com a exemple. A més d’atendre la falta d’habitatge també ofereix altres serveis com la integració comunitària al barri, facilitar l’accés a les prestacions econòmiques i assistencials a les que pugui tenir dret i suport en el seguiment dels tractaments terapèutics que siguin necessaris, entre d’altres.

Cal recordar que la Arrels Fundació en la darrera setmana del mes de maig va organitzar durant dues hores d’una nit un recompte per Barcelona de la gent que dormia el carrer. Van comptabilitzar que 892 persones pernoctaven al intempèrie. El Districte de Sants-Montjuïc, amb 164, va ser el tercer on es va detectar una major concentració, per darrere de Ciutat Vella i l’Eixample amb 217 i 242 persones respectivament.

El Housing First és una nova metodologia per tractar les persones sense llar que va néixer als Estats Units. Segons el Departament de Vivenda i Desenvolupament Urbà d’aquest país, la gent que vivia al carrer es va reduir un 30% entre 2005 i 2007. Aquests resultats van impulsar un projecte europeu el 2011 i l’estiu passat es va fer a Barcelona una prova pilot mitjançant Rais Fundació.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024