Connecta amb nosaltres

Entitats

Espanya, cada cop més com Turquia

Publicat

on

Josep M. Torremorell / Un decret il·legítim ha permès als administradors d’una empresa
canviar la seu social sense el permís dels propietaris

Començo demanant la llibertat dels presos polítics catalans, ostatges del govern que ocupa el nostre país. Dit això, l’aplicació sui generis de l’article 155 de la Constitució, que la contradiu, endureix el cop per a l’economia espanyola. Per cert, Rajoy va comprar el suport de França al 155 a canvi de recolzar una normativa europea que beneficia els transports francesos i perjudica els espanyols. La incertesa política provoca en els ciutadans la reducció del consum, en els inversors l’ajornament dels seus plans, fa augmentar la prima de risc del deute públic i empitjora les finances públiques, i tot plegat repercuteix negativament en el creixement. Com deia la fiscalia del govern espanyol referint-se al legítim govern de Catalunya “más dura será la caída”, però ja veurem de qui.ECONOMIA

Canvis de seu social

El govern a la turca de Rajoy ha forçat els mecanismes dels mercats i l’espermatozoide més ràpid de Juan Carles I (és l’únic mèrit que puc atribuir a Felip VI), s’ha saltat la seva Constitució incitant Volkswagen a abandonar Catalunya; tot fomentat per un decret il·legítim que permet als administradors d’una empresa canviar la seu social sense el permís dels propietaris. Les repercussions fiscals són mínimes i només ha afectat al 0,7% de les empreses, però per tractar-se d’empreses grans, representa al voltant del 20% de la producció, que segueix a Catalunya. Curiosament, Freixenet, capdavantera de la marca Espanya, no ha canviat la seu: sap que és inútil, com els boicots als productes catalans, que són autogols. Dos exemples: les patates de Matutano procedeixen d’Extremadura o les botelles de cava es fabriquen a Saragossa.

Supremacisme castellà

El 29O vam viure a Barcelona una “desfilada de la victòria” amb milers de figurants arribats d’Espanya, inclòs un nebot del rei, un tal Froilán, mostra viva de l’estat de degeneració al que ha arribat la nissaga dels Borbons i, per tant, l’espècie humana. Allí vam escoltar els brots psicòtics de Paco Frutos i Josep Borrell, aquest últim el dia següent premiat amb la desimputació per la fallida d’Abengoa per la jutgessa Carmen Lamela (l’empresonadora del nostre legítim govern), “casualment” germana de María Luisa Lamela, la interventora general  de l’Estat, dues peces del supremacisme castellà. A les eleccions il·legítimes del 21D, les que Albert Rivera volia que el govern espanyol en garantís el resultat, el sobiranisme hi acudirà en massa.

Per cert, Ciudadanos va néixer com una gran operació finançada i organitzada pels serveis secrets alemanys a l’estranger, el Bundesnachrichtendienst (BND): l’auge de Podemos amenaçava amb col·lapsar el projecte de l’euro, i Alemanya, davant la pèrdua de credibilitat dels partits espanyols, incapaços de contrarestar Podemos,  va decidir produir un moviment reaccionari d’extrema dreta que, de fet, ajudaria a imposar la dura austeritat econòmica a Espanya que exigia l’interès alemany per l’euro.

Entitats

El fil invisible: Un amor enverinat

Publicat

on

Núria Beltran / La pel·lícula ha tingut sis nominacions als Oscars

Aquest darrer film de Paul Thomas Anderson s’allunya dels seus últims treballs (Junun o Puro vicio) mostrant-se més contingut i amb un resultat més equilibrat. Amb sis nominacions als Oscars, incloses millor pel·lícula, millor director i millor actor protagonista, Anderson ens presenta una obra pausada i reflexiva. Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) és un prestigiós sastre en el Londres dels anys cinquanta que juntament amb la seva germana Cyril (Lesley Manville) regenten un negoci de moda en la seva luxosa mansió. Woodcock és la firma que vesteix a la reialesa europea, a artistes i en general a les dones de l’alta societat.

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Daniel Day-Lewis fa una gran interpretació en aquesta pel·lícula

Reynolds te una relació amb les dones molt poc convencional, les escull, les utilitza com a models i quan se’n cansa és la seva germana qui les acomiada per sempre. Però apareix a la seva vida una jove cambrera anomenada Alma (Vicky Krieps) de qui s’enamora i a qui converteix en la seva musa i amant. Tot sembla idílic, però Alma amb la seva indòmita personalitat pertorba les seves obsessives rutines. Daniel Day-Lewis ha afirmat que aquesta és la seva última participació cinematogràfica, si fós així s’acomiada amb una interpretació magistral d’un personatge que s’amaga sota l’aperença d’un geni dèspota i torturat. Les interpretacions femenines són també fantàstiques i totalment rellevants per al desenvolupament de la història.

L’ambientació musical de Jonny Greenwood és també excel·lent. El fil invisible té un aspecte classicista però és en realitat moderna, hi ha romanticisme però en una atmosfera claustrofòbica i un xic terrorífica. És un bonic conte ple de rivets foscos que ens deixa fascinats.

Continua llegint

Entitats

El Teatro de los Sentidos evita el seu tancament

Publicat

on

Anna Pruna /  S’ha finançat amb una campanya de crowfunding

L’equip del Teatro de los Sentidos, amb el dramaturg colombià Enrique Vargas al capdavant, està d’enhorabona. Celebren que, gràcies a una campanya de micro-mecenatge, es podran salvar del tancament. A començaments de gener, el col·lectiu demanava ajuda “als seus amics i còmplices” per poder continuar la seva activitat. Per fer-ho, necessiten adequar l’espai amb obres de millora tècniques i de condicionament del teatre. Els seguidors del teatre del Polvorí han respost a la crida i en total s’han recaptat més de 26.000 euros provinents de 150 contribuïdors.

Un dels espectacles de la companyia

Un dels espectacles de la companyia

‘El Hilo de Ariadna’

Amb el finançament obtingut, la companyia vol “consolidar un equip humà d’organització i coordinació que gestioni l’activitat del teatre de forma regular”, tal com ells mateixos expliquen. A més, s’iniciarà un període de programació estable amb 12 funcions de l’espectacle El Hilo de Ariadna, amb la que el Teatro de los Sentidos s’ha donat a conèixer arreu del món. Els promotors del teatre han expressat la seva gratitud i han assegurat que continuaran “investigant, creant i formant”. Aquest espai, creat fa 25 anys, promou també la realització de diversos tallers d’expressió corporal i de llenguatge sensorial i compta amb 21 alumnes inscrits en el Postgrau de Llenguatge sensorial i poètica del joc, en col·laboració amb la Universitat de Girona. Des de ZONA SEC celebrem també aquesta petita victòria i li desitgem una llarga i pròspera vida al Teatro de los Sentidos.

 

 

 

Continua llegint

Entitats

Spaguetti- Western al Poble-sec

Publicat

on

Anna Pruna / Les projeccions es faran a diversos ‘saloons’

No solo leones és el nom d’un festival al Poble-sec dedicat exclusivament al gènere cinematogràfic Spaguetti- Western. Enguany celebra la seva III edició i ho fa amb una programació itinerant, amb projeccions a quatre espais del barri convertits en saloons  per a l’ocasió. Es tracta del Jam Circus (Margarit, 44), un local del carrer de les Pedreres (número 30, 1a planta), Nook (Nou de la Rambla, 143) i Porta Roja (Tapioles, 63).no solo leones

Més que pel·lícules

El festival comença el diumenge 11 de febrer i acaba el diumenge 25 de febrer i, entre les projeccions, es troben alguns clàssics com Il mercenario i també films dels últims temps, com Django. Els impulsors del festival expliquen que en aquesta edició volen posar especial atenció a “la relació entre el Western i l’estètica psicodèlica, perquè cap art va poder escapar d’aquesta influència durant les dècades dels 60 i 70”. Totes les pel·lícules estaran introduïdes per Bammel Fangmeies i Cosimo Tacinelli, cinèfils del Poble-sec. Els espais que participen en el festival també oferiran beguda i cada esdeveniment inclourà sorpreses en forma de convidats, tràilers, menjar, cartells originals, etcètera, per tal que cada nit “sigui alguna cosa més que anar a veure una pel·lícula”, avancen els impulsors de No solo leones.

L’accés als recintes és a través de taquilla inversa, amb una consumició mínima obligatòria.

Properes projeccions:

Domingo 18/02 Saloon Pedreres Blindman Italia 1971; De Ferdinando Baldi; Música: Stelvio Cipriani 105 min. VOSE

Jueves 22/02 Saloon Nook Prega il morto, ammazza il vivo (Reza al muerto y mata al vivo) Italia 1971; De Giuseppe Vari; Música: Mario Migliardi 90 min. VO Italiana Subt. Portugués

Viernes 23/02 Saloon Nook Il mercenario (Salario para matar) Italia/España 1968; De Sergio Corbucci; Música: Ennio Morricone, Bruno Nicolai; 111 min. VO Inglesa SE

Sabado 24/02 Saloon Nook Se sei vivo, spara! (Django Kill… If You Live, Shoot! / Oro maldito) Italia/España 1968; De Giulio Questi; Música: Ivan Vandor 117 min.VO Italiana SE

Domingo 25/02 Saloon Porta Roja Keoma Italia 1976; De Enzo G. Castellari; Musica: Guido y Maurizio De Angelis; 101 min Version inglesa SE

Continua llegint

Paral-lel OH!

Copyright © 2021 Zona Sec.