Connecta amb nosaltres

Societat

Febrer carregat d’obres al voltant de les escoles

L’Ajuntament executa el pla per reduir el trànsit de cotxes en els entorns dels centres educatius

Publicat

on

Aquest 16 de gener s’ha donat el tret de sortida al carrusel d’obres que l’Ajuntament vol executar al voltant de sis centres educatius del barri. L’objectiu: reduir el trànsit i fer de les voreres un entorn més ampli. El pla Protegim les escoles suposarà reconvertir superfície per a la circulació de cotxes en bancs, grades i elements de joc per facilitar les entrades i sortides dels estudiants. Segons destaquen des de l’Ajuntament, aquests projectes han estat “presentats i consensuats amb les comunitats educatives de cada escola o institut”.

Les properes obres

Si bé les obres que s’han executat aquest gener han sigut les del Col·legi Sant Pere Claver (Jesuïtes Poble-sec) i les del col·legi Sant Francesc Xavier per uns 32.485 i  50.053 euros respectivament, de cara al febrer i propers mesos s’espera intervenir en entorns com el de l’Institut de l’Esport de Barcelona. En aquest cas s’ampliarà la vorera de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia i es retirarà la tanca i la porta que delimitava l’espai verd de l’escola i dificultava l’entrada a l’edifici. A més, s’instal·laran més papereres i aparcaments per a bicicletes per 23.878 euros.

En paral·lel, l’Escola Jesús Maria també veurà el carrer de Tamarit pacificat, ja que s’ampliarà la plataforma a l’alçada de la vorera sobre un carril de circulació i una fila d’aparcaments. Aquest espai escolar es delimitarà amb una barana i a dins hi haurà cadires, bancs i jocs pintats a terra. Per tant, s’eliminaran aparcaments de vehicles i de motos per posar-hi un aparcament de bicicletes i la terrassa del bar que ara ocupa la vorera. Les obres previstes entre el 6 i el 17 de febrer suposaran 63.862 euros, així com el trasllat provisional de la parada del bus 55.

Destacar que davant de l’Institut del Teatre es col·locarà un coixí berlinès abans del pas de vianants al carrer de la França Xica i que a l’Escola i Institut Bosc de Montjuïc es pacificarà l’avinguda de Miramar amb un nou pas de vianants a l’altura del Bar Marcelino. També se senyalitzarà amb pilones la reducció de l’amplada dels carrils de circulació. Hi haurà nous aparcaments de bicis a la vorera i també de motos a tocar del nou pas de vianants. Es retirarà la barana existent i se n’instal·laran de noves a les escales d’accés a l’escola i al Circuit de Montjuïc per 66.756 euros. Destacar que les parades de bus 55 i 150 s’hauran de traslladar provisionalment.

Millores a entorns ja pacificats

Durant el mes de febrer també es millorarà la senyalització de cinc entorns escolars ja pacificats els darrers anys, com son l’escola Mossèn Jacint Verdaguer  i l’escola Poble-sec. En el cas de la primera entre el 6 i el 17 de febrer es construirà una plataforma de formigó sobre la vorera tàctica actual, amb jardineres als dos costats, i es retirarà la barana metàl·lica. A més hi haurà una recol·locació de mobiliari i es redistribuirà el cordó d’aparcament de serveis al carrer de Lleida. Pel que fa a l’escola Poble-sec, s’instal·larà més senyalització horitzontal i vertical.

Continua llegint

Societat

L’escola Mossèn Jacint Verdaguer presenta oficialment el seu Gegantó al barri

Cinta és el resultat de la proposta creativa que els alumnes de l’escola van presentar a l’inici del curs

Publicat

on

El passat divendres 31 de maig, l’escola Mossèn Jacint Verdaguer va viure una jornada molt especial amb la presentació de Cinta, el gegantó creat pels alumnes, famílies i professorat durant tot el curs escolar.

Cinta, el gegantó de l’escola, va ser presentat oficialment al públic. El Quimet, el gegantó del Poble-sec, va donar-li la benvinguda en una trobada emocionant. A més de la presentació, Cinta i les torrasses van ballar junts al ritme d’una cançó, que tenia un esperit especial per a l’ocasió.

Un projecte comunitari

Aquest projecte ha estat un exemple de col·laboració a molts nivells, gràcies a la participació activa del professorat, alumnes i famílies. Des del disseny del gegantó fins als capgrossos, tots han aportat la seva creativitat i esforç. Les famílies han estat especialment involucrades en la confecció dels vestits, organitzant tallers de costura que han resultat ser tot un èxit. Aquestes activitats han donat lloc a nous tallers i han fomentat un sentit de comunitat i col·laboració entre tots els participants.

Apadrinament del Quimet

La colla gegantera del barri, amb el Quimet al capdavant, ha apadrinat el nou gegantó de l’escola, donant suport i assessorament durant tot el procés de construcció que va començar en el mes de gener. L’objectiu era crear un gegantó que representés l’esperit del Poble-sec i, al mateix temps, la identitat de l’escola.

La festa va comptar amb una alta participació de tota la comunitat educativa. Alumnes, famílies, professorat i veïns es van congregar per celebrar aquest esdeveniment tan especial. Els gegants presents es van convertir en espectadors de luxe de la presentació i del ball de Cinta i les torrasses.

L’acte va ser una festa i una demostració del poder de la col·laboració i la creativitat, deixant una empremta inesborrable en tots els participants i assistents. La creació de Cinta no només ha enriquit el patrimoni cultural de l’escola, sinó que també ha enfortit els llaços comunitaris, deixant un llegat que segurament perdurarà durant molt de temps.

Continua llegint

Societat

El nou Parc de les Tres Xemeneies, enllestit

La zona reformada acull una pista de bàsquet, un gimnàs exterior i una nova guingueta per dinamitzar l’espai

Publicat

on

Per

Després de sis mesos d’obres i una inversió de 367.000 euros, l’Ajuntament de Barcelona ha enllestit el nou Parc de les Tres Xemeneies. Una intervenció, contextualitzada en el Pla de Barris que ha permès dotar a l’espai amb una pista de bàsquet central, nous bancs i un gimnàs a l’aire lliure. Segons es desprèn de la presentació del consistori, la reforma busca revertir les dinàmiques que desenvolupaven alguns usuaris a la zona.

L’actuació, dissenyada per l’estudi d’arquitectura Leku Studio, ha recollit les peticions del veïnat en el procés participatiu que va identificar els principals dèficits i les prioritats. De fet, la intervenció ha primat la millora de la permeabilitat per als vianants mitjançant l’eliminació de les barreres arquitectòniques i, a la vegada, enderrocant aquells elements que creaven cantonades sense visibilitat. Un exemple és el mur on alguns artistes desenvolupaven art urbà, el qual s’ha reubicat dins la nova plaça.

L’esport, eix central de la nova plaça

Cal posar de relleu que la nova pista de bàsquet s’ha decidit instal·lar-la al centre de la plaça, tal com havien demanat els veïns. Una centralitat que, a més, permetrà que es pugui fer servir la plaça per a noves activitats, com ara la celebració de concerts. A més, al seu voltant s’ha instal·lat el gimnàs a l’aire lliure amb opcions perquè tothom pugui fer exercici.

Les taules ping-pong s’han renovat i reinstal·lat en un nou espai i també s’han pintat diferents grafismes per incentivar noves pràctiques esportives, com l’atletisme. Pel que fa al mobiliari urbà (bancs, cadires i taules de pícnic), aquest també és nou en la seva totalitat. Per últim, destacar que al costat de l’àrea de joc infantil s’ha instal·lat una guingueta.

Una primera passa

Cal emfatitzar que aquesta no és l’única reforma prevista als entorns de la plaça de les Tres Xemeneies. Més aviat, és la prèvia respecte al que l’Ajuntament té previst executar amb la promotora de les oficines que s’encabiran als antics edificis. Un espai que, a banda d’acollir noves empreses, també suposarà l’aterratge del Centre de Coordinació Operativa d’Emergències de Barcelona (CECOR) a la plaça de les Tres Xemeneies.

Continua llegint

Societat

La Casa de la Premsa lluita per tenir un projecte executiu immediatament

Per un mitjà de comunicació van conèixer l’estat del projecte, que no havia avançat

Publicat

on

La Casa de la Premsa va denunciar el darrer mes d’abril els nous endarreriments en la remodelació de l’espai. La veu de l’associació va ser escoltada per part de l’administració, que ràpidament va donar una resposta. Jordi Goñi, president de l’Associació Casa de la Premsa comenta: “El 15 d’abril, un mitjà de comunicació informava de l’estat de la remodelació de l’edifici. Nosaltres ens vam posar molt neguitosos perquè suposàvem que el procés estava més accelerat. A partir d’aquell dia ens vam començar a mobilitzar. Finalment, el 8 de maig, ens van comunicar que tenien una quantitat de diners per fer el projecte executiu. Sentim que hem avançat; tot i que la incertesa continua present”.

Un llarg camí cap a la remodelació
La demanda de rehabilitació de la Casa de la Premsa és una lluita que l’associació porta des de fa gairebé una dècada, tot i que l’edifici porta més temps en desús. Construït el 1929 per allotjar els periodistes de l’Exposició Internacional de Barcelona, l’espai va servir posteriorment com a seu dels caps de la Guàrdia Urbana fins als anys 70, quan va quedar buit i abandonat.

Goñi ha destacat que, tot i haver aconseguit l’avantprojecte i mantenir múltiples reunions amb l’administració, la implementació del projecte s’ha de posar en marxa immediatament. “Ens agradaria que aquest edifici pel seu centenari estigués ja en marxa, que és l’any 29, i estem ja en l’any 24. Si no és possible (la remodelació) seria un fracàs per a Barcelona”, afirma.

Els polítics es posicionen
“Hem rebut 20 visites per part de regidors de l’oposició. Estem oberts a qualsevol grup perquè tots estan a favor d’accelerar el procés al màxim”, expressa Goñi. La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, ha comentat que durant aquest mandat els agradaria començar les obres, però reconeix que es troben encara en la fase de licitació del projecte. Tot i això, insta al veïnat a comprendre que els pressupostos municipals han de repartir-se entre molts projectes de ciutat.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024