Connecta amb nosaltres

Societat

Febrer carregat d’obres al voltant de les escoles

L’Ajuntament executa el pla per reduir el trànsit de cotxes en els entorns dels centres educatius

Publicat

on

Aquest 16 de gener s’ha donat el tret de sortida al carrusel d’obres que l’Ajuntament vol executar al voltant de sis centres educatius del barri. L’objectiu: reduir el trànsit i fer de les voreres un entorn més ampli. El pla Protegim les escoles suposarà reconvertir superfície per a la circulació de cotxes en bancs, grades i elements de joc per facilitar les entrades i sortides dels estudiants. Segons destaquen des de l’Ajuntament, aquests projectes han estat “presentats i consensuats amb les comunitats educatives de cada escola o institut”.

Les properes obres

Si bé les obres que s’han executat aquest gener han sigut les del Col·legi Sant Pere Claver (Jesuïtes Poble-sec) i les del col·legi Sant Francesc Xavier per uns 32.485 i  50.053 euros respectivament, de cara al febrer i propers mesos s’espera intervenir en entorns com el de l’Institut de l’Esport de Barcelona. En aquest cas s’ampliarà la vorera de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia i es retirarà la tanca i la porta que delimitava l’espai verd de l’escola i dificultava l’entrada a l’edifici. A més, s’instal·laran més papereres i aparcaments per a bicicletes per 23.878 euros.

En paral·lel, l’Escola Jesús Maria també veurà el carrer de Tamarit pacificat, ja que s’ampliarà la plataforma a l’alçada de la vorera sobre un carril de circulació i una fila d’aparcaments. Aquest espai escolar es delimitarà amb una barana i a dins hi haurà cadires, bancs i jocs pintats a terra. Per tant, s’eliminaran aparcaments de vehicles i de motos per posar-hi un aparcament de bicicletes i la terrassa del bar que ara ocupa la vorera. Les obres previstes entre el 6 i el 17 de febrer suposaran 63.862 euros, així com el trasllat provisional de la parada del bus 55.

Destacar que davant de l’Institut del Teatre es col·locarà un coixí berlinès abans del pas de vianants al carrer de la França Xica i que a l’Escola i Institut Bosc de Montjuïc es pacificarà l’avinguda de Miramar amb un nou pas de vianants a l’altura del Bar Marcelino. També se senyalitzarà amb pilones la reducció de l’amplada dels carrils de circulació. Hi haurà nous aparcaments de bicis a la vorera i també de motos a tocar del nou pas de vianants. Es retirarà la barana existent i se n’instal·laran de noves a les escales d’accés a l’escola i al Circuit de Montjuïc per 66.756 euros. Destacar que les parades de bus 55 i 150 s’hauran de traslladar provisionalment.

Millores a entorns ja pacificats

Durant el mes de febrer també es millorarà la senyalització de cinc entorns escolars ja pacificats els darrers anys, com son l’escola Mossèn Jacint Verdaguer  i l’escola Poble-sec. En el cas de la primera entre el 6 i el 17 de febrer es construirà una plataforma de formigó sobre la vorera tàctica actual, amb jardineres als dos costats, i es retirarà la barana metàl·lica. A més hi haurà una recol·locació de mobiliari i es redistribuirà el cordó d’aparcament de serveis al carrer de Lleida. Pel que fa a l’escola Poble-sec, s’instal·larà més senyalització horitzontal i vertical.

Continua llegint

Societat

Lliurament dels Premis Poble-sec

Publicat

on

Per

El passat divendres 24 de novembre es va celebrar el tradicional Sopar d’Entitats de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que alhora organitza el Lliurament de Premis Poble-sec. En aquesta ocasió l’acte es va dur a terme a l’Hotel Grums (Palaudàries, 26) en un ambient de germanor entre els quasi cent representants de les entitats i associacions que formen part de la Coordinadora.

Després d’un parlament de la presidenta de la Coordinadora, Montse Pla, i de la degustació del menú que va oferir el restaurant de l’hotel, es va fer entrega dels premis de l’any 2022 i 2023, amb la presència de la regidora del Districte, Raquel Gil.

Els premiats van ser el veí del barri Ramon Borràs que va ser 36 anys bomber, molts dels quals a la caserna del carrer Lleida, actual president de la penya blaugrana Les Tres Xemeneies i amb una intensa vida dedicada al teixit associatiu del barri. L’altre premiat va ser el Foment Excursionista de Barcelona pel seu centenari i el seu arrelament al barri del Poble-sec.

ENRIC MESTRES

Continua llegint

Societat

Tres anys més d’obres per acabar amb les inundacions

L’Ajuntament posa en marxa la darrera fase per enllestir el col·lector d’aigües pluvials del carrer de Vila i Vilà

Publicat

on

Per

Amb l’objectiu que mai més es repeteixin les imatges de les inundacions a l’avinguda del Paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la tercera i darrera fase de les obres per enllestir el col·lector d’aigües pluvials del carrer de Vila i Vilà. Unes obres que semblen formar part ja del paisatge urbà del barri, però que tenen data d’entrega final: mitjans de 2026. Per tant, els veïns s’hauran de carregar de paciència en pro d’evitar tornar a ser víctimes d’una tempesta torrencial.

La construcció d’aquest col·lector és una de les obres més complexes que s’han dut mai a terme al barri i que aparentment no té cap efecte directe sobre la seva superfície. Hauran sigut 13 anys d’obres i tres alcaldes diferents. En el cas de les obres que comencen ara amb Collboni a la Casa Gran, aquestes estendran la canalització subterrània uns 500 metres: des de la plaça de la Bella Dorita fins al carrer de Palaudàries. Val a dir, però, que quan van començar a treballar les màquines en aquest sector la previsió era que el col·lector arribés a estar enllestit al cap de tres anys. Per tant, encara és plausible que la seva execució es pugui retardar més enllà del 2026. En total està previst que suposi una inversió municipal de 18,85 milions d’euros.

Afectacions a la vida

Més enllà de les molèsties clàssiques que comporten les obres, com la pols o el soroll, en el cas de les obres del col·lector se sumen les afectacions al trànsit, amb talls parcials o la pèrdua de places d’aparcament. De fet, a partir de l’any vinent, s’espera que els problemes de mobilitat en el tram afectat per l’obra s’incrementin un punt més, ja que els operaris començaran la fase més delicada. En tot cas, però, les mesures que es duran a terme s’avisaran setmanes abans d’executar les perforacions més profundes.

 

Continua llegint

Societat

Ja és Nadal al Poble-sec

Gràcies a la participació de les entitats del barri els poblesequins podran gaudir d’un Nadal carregat d’il·lusió i esperança

Publicat

on

Desembre arriba amb un toc màgic, omplint el barri de llums, que il·luminen cada racó, i cançons nadalenques que ens recorden la importància de la unió i solidaritat. La màgia del Nadal resideix en la rellevància de la bondat i la pau, i ens ofereix un instant de pausa per celebrar l’esperit de l’amor compartit. Tot i això, desafortunadament, no tots els veïns poden gaudir d’una taula plena de menjar o d’una llar on refugiar-se del fred. Per això, com cada any, les entitats i associacions del barri, i amb l’empenta de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, han organitzat diverses campanyes per garantir a tot el veïnat un Nadal per recordar.

Nadal Solidari

Gràcies al Nadal Solidari, iniciativa possible per la col·laboració de les parròquies del Poble-sec, Càritas, Compartim Poble-sec, l’associació Els Amics de la Plaça de Santa Madrona i Bona Voluntat en Acció, des del 20 de novembre i fins al 18 de desembre, es fomenta la participació del veïnat en una campanya de recollida d’aliments bàsics, productes d’higiene personal i material escolar nou. Aquesta col·lecta té com a objectiu ajudar les famílies més necessitades del barri. Els poblesequins poden contribuir amb les seves aportacions apropant-se als diversos punts de recollida com: les parròquies, la Biblioteca Francesc Boix, els centres cívics, les escoles i els instituts del Poble-sec. Segons la Laura Lop, veïna del barri, cada Nadal és millor que el darrer. A més, destaca la importància d’aquestes accions i el vincle que es crea entre tot el veïnat.

Tota la mainada amb regals

D’altra banda, i tenint en compte la il·lusió dels més petits, també es demana als veïns i veïnes la seva col·laboració per a fer possible la recollida de joguines. Aquestes han de ser noves i es poden portar al Centre Cívic El Sortidor, la seu de Bona Voluntat en Acció, les parròquies del barri, el casal de Concòrdia, la seu dels Castellers i a la mateixa seu de la Coordinadora, fins al 5 de gener. A posteriori, un grup de voluntaris es dedicarà a classificar les joguines en lots, i aquests seran distribuïts entre 300 i 400 famílies amb nens i nenes del Poble-sec.

Activitats i la Patge Estel

Com en altres anys, hi haurà la fira de Nadal a la plaça del Molino i el dia 4 de gener es farà tot un seguit d’activitats infantils amb tallers, xocolatades, photocall, pintacares, diables i tabalers a les places del Sortidor, del Molino, dels Ocellets i de Santa Madrona, tot això de 17.30 a 20h. Aquest mateix dia 4 de gener la Patge Estel recollirà les cartes dels nens i nenes per al Reis a la plaça de Santa Madrona, d’11.30 a 13.30 i de 20 a 21.30h. Tot indica que aquest any serà molt especial.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021