Connecta amb nosaltres

Sin categoría

Arriba el cinema a la fresca a la Sala Montjuïc

Del 30 de juny al 4 d’agost es farà la Sala Montjuïc 2023, amb un preu d’entre 7,5 i 10,5 euros als jardins del Castell de Montjuïc

Publicat

on

La 21a edició del cicle de cinema a la fresca als jardins del Castell de Montjuïc tindrà lloc del 30 de juny al 4 d’agost d’enguany, i hi haurà un total de 16 sessions que combinen èxits recents amb clàssics i reestrenes de tots els gèneres: comèdia, drama, musical, ciència-ficció… sempre cinema de qualitat i per a tots els gustos.

Una programació per a tots els gustos

El triángulo de la tristezaLittle Miss SunshineTodo a la vez en todas partesSeven o Her són alguns dels títols que es podran veure durant el festival, en què les entrades, que ja estan a la venda de forma anticipada a: www.salamontjuic.org, o a la mateixa taquilla del recinte els dies que hi hagi sessió a partir de les 20:30h, sempre que no s’hagin esgotat abans, varien entre els 7,5 i els 10,5 euros, depenent si es vol cadira o no. S’ha de tenir en compte que no està permesa l’entrada al recinte amb cadires o tumbones de casa. La Zona 1 és per seure damunt l’herba i es recomana portar una estora, tovallola o flaçada per seure sobre el terreny més còmodament. Com cada any, l’última projecció del festival és una pel·lícula sorpresa que es revel·la uns dies abans als espectadors. A més a més, per 3 euros més els assistents poden gaudir d’una visita guiada per l’interior del Castell de Montjuïc, tota una experiència. Un entorn únic, als jardins del Castell de Montjuïc, que permeten no desmaiar-se de calor alhora que es gaudeix de les millors pel·lícules, pícnic i concert previ en una nit d’estiu encisadora.

Continua llegint

Sin categoría

La vida del poeta del poble

El cantautor Pau Alabajos, autor de la primera biografia de Vicent Andrés Estellés

Publicat

on

Enguany se celebra el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993), el poeta que va assumir la veu d’un poble i que va decidir, ser per sempre més, poble. I com es podria celebrar el centenari d’un dels millors poetes de tota la literatura catalana i, sens dubte, un dels astres del triumvirat de la poesia valenciana amb Ausiàs March i Joan Roís de Corella? Doncs, evidentment, amb un llibre…

I això precisament és el que ens regalen el cantautor Pau Alabajos i l’editorial Sembra Llibres. Bé, això i molt, molt més que això, perquè Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble no és només la primera biografia d’aquest escriptor, no; aquest llibre és un veritable acte d’amor a qui va ser la paraula viva i amarga, al poeta que va decidir deixar de comptar les síl·labes i, amb la paraula justa, dita en el moment just, acceptar el compromís amb tot un poble.

Estellés, el fill del forner de Burjassot, sabia ben bé que, situar-se del cantó dels perdedors en un país vençut, defensar els explotats i els perseguits, era tenir ben present que allò que valia era la consciència de no ser res si no s’és poble, una elecció que el va convertir en emblema d’un País Valencià que lluitava –que encara lluita– contra la censura i l’amenaça de la ultradreta.

Una elecció, en definitiva, que el va portar a esdevenir un símbol, a convertir-se en la veu d’un poble derrotat, però mai vençut; d’un poble esperançat, que pren partit per la lluita constant i la fràgil alegria. Un poble valencià que es troba en tots i cadascun dels seus versos, i és precisament dels seus versos d’on parteix el viatge d’Alabajos per “mostrar-nos la vessant més humana de l’autor”.

Continua llegint

Sin categoría

Publicat

on

googleca71ee25eef54740 (1).html googleca71ee25eef54740.html

Continua llegint

Sin categoría

Arriba la IV Fira d’Economia Social, Solidària i Sostenible del Poble-sec

Publicat

on

Per

Com anem creant models de vida més sostenibles? Com lluitem contra l’emergència climàtica? Com podem consumir de manera més sana i responsable? Preguntes com aquestes es plantejaran a la IV Fira d’Economia Social, Solidària i Sostenible! (ESSS). Serà el 15 d’octubre, d’11 a 19 h a la plaça del Sortidor i al Centre Cívic El Sortidor, organitzada per la xarxa CooperaSec.

Les persones al centre

La Fira d’ESSS és una mostra de col·lectius que caminen cap a models de vida més justos i solidaris i busquen formes de relació diferents, que posin la vida de les persones al centre. I és que ja sabem que l’economia o la fem nosaltres o algú ens la farà per nosaltres. I que el capitalisme avança… si no se’l combat.

Participació d’entitas i col·lectius del barri

A la fira hi haurà durant tot el dia activitats, tallers, música i actuacions i servei de menjar i begudes. Hi participen gairebé una trentena d’entitats i col·lectius del barri que formen part de la xarxa CooperaSec o afins. La idea és donar a conèixer al barri tot el que es mou i es cou al voltant de l’economia social i solidària i generar debat entorn dels nous models de vida. Són projectes vinculats a totes les esferes d’aquesta economia: transició ecosocial, consum responsable, criança comunitària, cultura, salut comunitària, cures o feminismes. No t’ho perdis! Més informació al web de CooperaSec (cooperasec.org) o clicant al codi QR que teniu aquí.

COOPERASEC

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024