Connecta amb nosaltres

Sin categoría

Arriba el cinema a la fresca a la Sala Montjuïc

Del 30 de juny al 4 d’agost es farà la Sala Montjuïc 2023, amb un preu d’entre 7,5 i 10,5 euros als jardins del Castell de Montjuïc

Publicat

on

La 21a edició del cicle de cinema a la fresca als jardins del Castell de Montjuïc tindrà lloc del 30 de juny al 4 d’agost d’enguany, i hi haurà un total de 16 sessions que combinen èxits recents amb clàssics i reestrenes de tots els gèneres: comèdia, drama, musical, ciència-ficció… sempre cinema de qualitat i per a tots els gustos.

Una programació per a tots els gustos

El triángulo de la tristezaLittle Miss SunshineTodo a la vez en todas partesSeven o Her són alguns dels títols que es podran veure durant el festival, en què les entrades, que ja estan a la venda de forma anticipada a: www.salamontjuic.org, o a la mateixa taquilla del recinte els dies que hi hagi sessió a partir de les 20:30h, sempre que no s’hagin esgotat abans, varien entre els 7,5 i els 10,5 euros, depenent si es vol cadira o no. S’ha de tenir en compte que no està permesa l’entrada al recinte amb cadires o tumbones de casa. La Zona 1 és per seure damunt l’herba i es recomana portar una estora, tovallola o flaçada per seure sobre el terreny més còmodament. Com cada any, l’última projecció del festival és una pel·lícula sorpresa que es revel·la uns dies abans als espectadors. A més a més, per 3 euros més els assistents poden gaudir d’una visita guiada per l’interior del Castell de Montjuïc, tota una experiència. Un entorn únic, als jardins del Castell de Montjuïc, que permeten no desmaiar-se de calor alhora que es gaudeix de les millors pel·lícules, pícnic i concert previ en una nit d’estiu encisadora.

Continua llegint

Sin categoría

Publicat

on

googleca71ee25eef54740 (1).html googleca71ee25eef54740.html

Continua llegint

Sin categoría

Arriba la IV Fira d’Economia Social, Solidària i Sostenible del Poble-sec

Publicat

on

Per

Com anem creant models de vida més sostenibles? Com lluitem contra l’emergència climàtica? Com podem consumir de manera més sana i responsable? Preguntes com aquestes es plantejaran a la IV Fira d’Economia Social, Solidària i Sostenible! (ESSS). Serà el 15 d’octubre, d’11 a 19 h a la plaça del Sortidor i al Centre Cívic El Sortidor, organitzada per la xarxa CooperaSec.

Les persones al centre

La Fira d’ESSS és una mostra de col·lectius que caminen cap a models de vida més justos i solidaris i busquen formes de relació diferents, que posin la vida de les persones al centre. I és que ja sabem que l’economia o la fem nosaltres o algú ens la farà per nosaltres. I que el capitalisme avança… si no se’l combat.

Participació d’entitas i col·lectius del barri

A la fira hi haurà durant tot el dia activitats, tallers, música i actuacions i servei de menjar i begudes. Hi participen gairebé una trentena d’entitats i col·lectius del barri que formen part de la xarxa CooperaSec o afins. La idea és donar a conèixer al barri tot el que es mou i es cou al voltant de l’economia social i solidària i generar debat entorn dels nous models de vida. Són projectes vinculats a totes les esferes d’aquesta economia: transició ecosocial, consum responsable, criança comunitària, cultura, salut comunitària, cures o feminismes. No t’ho perdis! Més informació al web de CooperaSec (cooperasec.org) o clicant al codi QR que teniu aquí.

COOPERASEC

Continua llegint

Sin categoría

A les portes d’una nova recessió?

Als Estats Units es preveu una recessió curta, en canvi a Europa, titella dels EUA i l’OTAN, es preveu una tardor i un hivern complicats

Publicat

on

Per

Les dades dels economistes porten un retard en la publicació (llavors la situació real ja ha canviat) i sovint són contradictòries. Als Estats Units, els ha vingut molt bé la guerra d’Ucraïna. Primer van baixar les borses, després el dòlar va actuar com a moneda refugi i s’ha apreciat un 20% en front de l’euro, recolzat pels increments ràpids dels tipus d’interès de la Reserva Federal. Els americans importen més barat, poden lluitar millor contra la inflació i, com dominen l’estratègia geopolítica, creen conflictes (sempre a l’exterior) i activen el comerç (no només d’armes) en benefici propi, alhora que uneixen un país dividit contra un enemic comú. Ara, amb dos trimestres de decreixement del PIB, entren en una recessió, que probablement serà curta, mantenen a ratlla la inflació i els salaris estan continguts. A Europa, titelles al servei dels EUA i l’OTAN, les reaccions són més lentes i encara que el BCE apujarà els tipus d’interès aquest setembre no es resoldrà el tema tan de pressa.

Dades contradictòries

Les dades de l’Estat espanyol són contradictòries. Només un parell d’exemples. L’últim IPC definitiu publicat (del 10,3 % a Catalunya i 10,8% a l’Estat) és molt preocupant. El 2008, en plena crisi, el barril de petroli va assolir un màxim històric de 140 dòlars. Llavors un litre de gasolina costava 1,26 euros. Avui el barril de cru val uns 100 dòlars i el preu mitjà de la gasolina és d’1,85 euros (sense descomptar els 20 cèntims). El petroli és un 30% més barat, i la benzina, gairebé un 50% més cara. Problemes de refinat? De transport? Augmenta la demanda? D’altra banda, la caiguda de l’activitat industrial coincideix amb un augment de l’ocupació en el sector. De debò? L’únic cert és que les previsions de creixement del PIB es  revisen a la baixa i la recessió treu el cap, amb una Alemanya que ja no creix i arrossegarà altres països.

Comparatives manipulades

En fi, la premsa espanyola manipula (darrerament s’hi ha afegit TV3), i les televisions, cada vegada que donen una dada de l’Estat (especialment de Madrid), sovint hi afegeixen una comparativa amb Catalunya. La recaptació tributària de l’Estat en el primer semestre ha augmentat un 24% degut a la inflació, però no diuen que, tot i no haver-hi cap empresa catalana en l’IBEX 35, el 41% de l’impost de societats s’ha recaptat a Catalunya (el paguen les PIMES). Han dit que el primer semestre Madrid ha creat 12.539 empreses i Catalunya 10.637, però no han dit que a Madrid se n’han dissolt 4.497 i a casa nostra només 1.132: el saldo net és de 9.505 empreses més a Catalunya i 8.042 a Madrid. És com si diguessin que els creuers deixen contaminació zero a Madrid, no com a Barcelona!… No us cregueu res: us manipulen.

JOSEP MARIA TORREMORELL / Economista

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021