20 anys després que el veïnat es comencés a mobilitzar per reclamar a l’Ajuntament mesures que permetin conciliar la celebració de concerts a Montjuïc amb el descans dels poblesequins, la celebració dels darrers macroconcerts ha tornat a posar la qüestió sobre la taula.
Decibels per sobre de la normativa
Tal com ha pogut analitzar la plataforma d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació Esdeve (PACAME), el concert de Coldplay a Montjuïc va arribar a enregistrar 56,8 dB a un quilòmetre de distància de l’estadi (a tocar de la central de la Guàrdia Urbana), quan el límit està fixat en 53 dB. De fet, la nitidesa de la música als exteriors del recinte va fer que, fins i tot, moltes persones decidissin acostar-s’hi a l’estadi per gaudir de la música des de fora malgrat no poder veure l’espectacle.
En cas de no voler pujar a l’Anella Olímpica, els veïns que prenien alguna cosa a les terrasses de la plaça de Santa Madrona o el Sortidor també van poder restar acompanyats de Coldplay o Bruce Springsteen respectivament. Una companyia que, en el cas del concert de Beyoncé, va passar de rosca: “El terra tremola”, van denunciar a les xarxes socials PACAME, a la vegada que mostraven un sonòmetre que registrava 72,3 decibels.
L’oci nocturn
Més enllà de les molèsties que generen els macroesdeveniments a la muntanya, el veïnat també ha començat a patir la combinació que generen les altes temperatures nocturnes i l’inici de la temporada turística. De fet, el soroll de l’oci nocturn ja no només queda acotat al carrer de Blai, sinó que s’ha estès a altres carrers perpendiculars a causa de l’increment d’establiments de restauració i copes.
Segons ha avançat Betevé, l’Ajuntament de Barcelona ja ha obert un expedient a un local d’oci nocturn, el qual haurà de prendre mesures si vol mantenir la seva activitat econòmica, a la vegada que s’ha començat a analitzar la dimensió del problema a través dels sonòmetres que es van instal·lar als carrers mesos enrere.