Connecta amb nosaltres

Societat

Projecte Afluents

Publicat

on

Una de les necessitats de l’escola és com integrem a les famílies nouvingudes i ajudem a totes les que ho demanen, algunes més vulnerables. Viure a un nou país, del qual no coneixes res i no en coneixes ningú és un repte important. Vols el millor per als teus infants però, com donar-los tot el necessari sense conèixer l’entorn? Quan saps, entens i coneixes, generes confiança. Des del projecte Afluents de l’Escola Pia Sant Antoni intentem acompanyar a les famílies, generalment mares a la descoberta d’un nou món. Per fer aquesta descoberta comencem amb la llengua. Donat que, aprendre el castellà i el català permet iniciar la relació amb l’entorn. També és rellevant el fet de trobar-se amb altres persones amb una situació semblant i poder expressar neguits i inquietuds. Aquest procés de socialització, fora de l’ambient habitual familiar, ajuda a compartir informacions, a veure altres realitats i a crear vincles amb persones noves i sentir-se part del grup. Cal afegir que el sentit de pertinença les predisposa a una conducta proactiva i positiva envers el seu aprenentatge.

Un dels camps en què més insistim en el projecte és el sistema educatiu. Cal ajudar a descobrir com funciona el sistema escolar de casa nostra, l’acompanyament en tots els àmbits de la vida escolar: estudis, pautes d’orientació, entrevistes, funcionament del menjador, la importància de participar en les excursions, extraescolars, o àmbits de treball socioeducatiu, la relació amb les plataformes tecnològiques de les escoles, i si cal, generar correus electrònics i ensenyar a donar-se d’alta d’algun servei. També és important la relació amb l’entorn, barri, mercat, CAP…

També hem incorporat al projecte, gràcies a la col·laboració amb Tot Raval, una metgessa, una nutricionista, infermeres i orientadores que fan una feina d’assessorament, d’acompanyament i de prevenció de temes de salut. Per a moltes de les usuàries del projecte la salut dels infants, la pròpia salut i en especial la planificació familiar són importantíssimes. Com són elles les que fan les preguntes, es pot donar el cas que es resolguin neguits de més d’una d’elles. L’escolta activa i la resolució, molts cops, de les angoixes que tenen és un fet clau.

Ara ens calen voluntàries per ensenyar català i castellà a aquestes mares migrades que tenen fills i filles a la nostra escola. Per això, si ens vols ajudar només cal que contactis per mail amb: merce.pons@santantoni.epiaedu.cat i ella us introduirà i explicarà el projecte. Les classes s’imparteixen en horari lectiu de l’alumnat i gràcies a les voluntàries i als voluntaris de batxillerat podem comptar amb servei de guarderia per a nadons. L’horari és dilluns i dimecres de 15:00 a 16:45 h.

ESCOLA PIA SANT ANTONI

Més informació a: santantoni@escolapia.cat

www.santantoni.escolapia.cat / Tel. 93 441 06 05

Continua llegint

Societat

Lliurament dels Premis Poble-sec

Publicat

on

Per

El passat divendres 24 de novembre es va celebrar el tradicional Sopar d’Entitats de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, que alhora organitza el Lliurament de Premis Poble-sec. En aquesta ocasió l’acte es va dur a terme a l’Hotel Grums (Palaudàries, 26) en un ambient de germanor entre els quasi cent representants de les entitats i associacions que formen part de la Coordinadora.

Després d’un parlament de la presidenta de la Coordinadora, Montse Pla, i de la degustació del menú que va oferir el restaurant de l’hotel, es va fer entrega dels premis de l’any 2022 i 2023, amb la presència de la regidora del Districte, Raquel Gil.

Els premiats van ser el veí del barri Ramon Borràs que va ser 36 anys bomber, molts dels quals a la caserna del carrer Lleida, actual president de la penya blaugrana Les Tres Xemeneies i amb una intensa vida dedicada al teixit associatiu del barri. L’altre premiat va ser el Foment Excursionista de Barcelona pel seu centenari i el seu arrelament al barri del Poble-sec.

ENRIC MESTRES

Continua llegint

Societat

Tres anys més d’obres per acabar amb les inundacions

L’Ajuntament posa en marxa la darrera fase per enllestir el col·lector d’aigües pluvials del carrer de Vila i Vilà

Publicat

on

Per

Amb l’objectiu que mai més es repeteixin les imatges de les inundacions a l’avinguda del Paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la tercera i darrera fase de les obres per enllestir el col·lector d’aigües pluvials del carrer de Vila i Vilà. Unes obres que semblen formar part ja del paisatge urbà del barri, però que tenen data d’entrega final: mitjans de 2026. Per tant, els veïns s’hauran de carregar de paciència en pro d’evitar tornar a ser víctimes d’una tempesta torrencial.

La construcció d’aquest col·lector és una de les obres més complexes que s’han dut mai a terme al barri i que aparentment no té cap efecte directe sobre la seva superfície. Hauran sigut 13 anys d’obres i tres alcaldes diferents. En el cas de les obres que comencen ara amb Collboni a la Casa Gran, aquestes estendran la canalització subterrània uns 500 metres: des de la plaça de la Bella Dorita fins al carrer de Palaudàries. Val a dir, però, que quan van començar a treballar les màquines en aquest sector la previsió era que el col·lector arribés a estar enllestit al cap de tres anys. Per tant, encara és plausible que la seva execució es pugui retardar més enllà del 2026. En total està previst que suposi una inversió municipal de 18,85 milions d’euros.

Afectacions a la vida

Més enllà de les molèsties clàssiques que comporten les obres, com la pols o el soroll, en el cas de les obres del col·lector se sumen les afectacions al trànsit, amb talls parcials o la pèrdua de places d’aparcament. De fet, a partir de l’any vinent, s’espera que els problemes de mobilitat en el tram afectat per l’obra s’incrementin un punt més, ja que els operaris començaran la fase més delicada. En tot cas, però, les mesures que es duran a terme s’avisaran setmanes abans d’executar les perforacions més profundes.

 

Continua llegint

Societat

Ja és Nadal al Poble-sec

Gràcies a la participació de les entitats del barri els poblesequins podran gaudir d’un Nadal carregat d’il·lusió i esperança

Publicat

on

Desembre arriba amb un toc màgic, omplint el barri de llums, que il·luminen cada racó, i cançons nadalenques que ens recorden la importància de la unió i solidaritat. La màgia del Nadal resideix en la rellevància de la bondat i la pau, i ens ofereix un instant de pausa per celebrar l’esperit de l’amor compartit. Tot i això, desafortunadament, no tots els veïns poden gaudir d’una taula plena de menjar o d’una llar on refugiar-se del fred. Per això, com cada any, les entitats i associacions del barri, i amb l’empenta de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, han organitzat diverses campanyes per garantir a tot el veïnat un Nadal per recordar.

Nadal Solidari

Gràcies al Nadal Solidari, iniciativa possible per la col·laboració de les parròquies del Poble-sec, Càritas, Compartim Poble-sec, l’associació Els Amics de la Plaça de Santa Madrona i Bona Voluntat en Acció, des del 20 de novembre i fins al 18 de desembre, es fomenta la participació del veïnat en una campanya de recollida d’aliments bàsics, productes d’higiene personal i material escolar nou. Aquesta col·lecta té com a objectiu ajudar les famílies més necessitades del barri. Els poblesequins poden contribuir amb les seves aportacions apropant-se als diversos punts de recollida com: les parròquies, la Biblioteca Francesc Boix, els centres cívics, les escoles i els instituts del Poble-sec. Segons la Laura Lop, veïna del barri, cada Nadal és millor que el darrer. A més, destaca la importància d’aquestes accions i el vincle que es crea entre tot el veïnat.

Tota la mainada amb regals

D’altra banda, i tenint en compte la il·lusió dels més petits, també es demana als veïns i veïnes la seva col·laboració per a fer possible la recollida de joguines. Aquestes han de ser noves i es poden portar al Centre Cívic El Sortidor, la seu de Bona Voluntat en Acció, les parròquies del barri, el casal de Concòrdia, la seu dels Castellers i a la mateixa seu de la Coordinadora, fins al 5 de gener. A posteriori, un grup de voluntaris es dedicarà a classificar les joguines en lots, i aquests seran distribuïts entre 300 i 400 famílies amb nens i nenes del Poble-sec.

Activitats i la Patge Estel

Com en altres anys, hi haurà la fira de Nadal a la plaça del Molino i el dia 4 de gener es farà tot un seguit d’activitats infantils amb tallers, xocolatades, photocall, pintacares, diables i tabalers a les places del Sortidor, del Molino, dels Ocellets i de Santa Madrona, tot això de 17.30 a 20h. Aquest mateix dia 4 de gener la Patge Estel recollirà les cartes dels nens i nenes per al Reis a la plaça de Santa Madrona, d’11.30 a 13.30 i de 20 a 21.30h. Tot indica que aquest any serà molt especial.

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2021