Connecta amb nosaltres

Portada

El Jacint Verdaguer somriu, l’Ajuntament compleix

Publicat

on

Façana de l'escola Jacint Verdaguer

El Districte ofereix temporalment les instal·lacions de Casa de la Premsa a l’escola fins que acabin les obres d’ampliació del centre

Els problemes d’espai que arrossega l’escola Jacint Verdaguer des de fa anys, per fi, tenen resposta. Una, momentània i, l’altra, definitiva. Aquest mes d’abril, l’Ajuntament de Barcelona feia públic el projecte definitiu segons el qual el centre s’estendrà fent servir uns terrenys de la Fira de Barcelona i, 48 hores abans del tancament d’aquesta edició, el consistori posava el llaç a l’operació oferint les instal·lacions de la Casa de la Premsa —edifici a tocar del col·legi— fins que finalitzin les obres d’ampliació del centre.

Façana de l'escola Jacint Verdaguer

L’Ajuntament espera enllestir l’ampliació del Jacint Verdaguer el 2015, abans no acabi el mandat

El Jacint Verdaguer, doncs, podrà créixer gràcies a uns terrenys de titularitat municipal –fins ara en mans de la Fira—de 735 metres quadrats on s’hi projectarà un edifici que donarà cabuda a un nou menjador, un gimnàs, una biblioteca i una aula de música en condicions —cal recordar que el ‘Cinto’ Verdaguer ha estat nomenat ‘Escola Tàndem’ per la seva aposta per la creació musical comunitària—, a més d’espais per tasques de gestió acadèmica i d’AMPA. “Sentim que se’ns ha reconegut el problema, que se’ns ha escoltat i que els responsables polítics s’han arremangat per desencallar el tema”, explica la directora del centre, Núria Lacasa, que va volgut agrair “l’enorme recolzament” dels veïns i les entitats del barri. “Ens hem sentit part d’una gran comunitat”.

L’alegria pel Jacint Verdaguer es va arrodonir quan el Districte va anunciar la “cessió temporal” de les instal·lacions de la Casa de la Premsa, edifici situat al carrer de la Guàrdia Urbana, molt a prop del carrer Lleida, mentre la construcció dels nous equipaments estigui vigent. La Comissió d’Obres de l’escola, formada per docents i pares d’alumnes, va aprovar la proposta municipal, que no servirà per improvisar-hi aules amb nens i nenes però sí perquè els docents tornin a gaudir de despatxos en condicions i sales per les reunions de l’AMPA.

Cinc anys ‘sense sostre’

El 2007, l’Ajuntament, aleshores en mans socialistes,  va firmar un acord amb el Jacint Verdaguer segons el qual en el moment que es desocupés la caserna de Bombers es reformaria per acollir els equipaments que reclamava l’escola. I és que més de 450 nens havien de fer torns per sortir al pati i dinaven en un menjador sota un cel obert. Imma Moraleda, regidora del Districte en aquell moment, mai compliria aquell acord. No va ser fins fa uns mesos, amb el PSC a l’oposició, que arribaria una nova proposta. El Grup Municipal Socialista, per mitjà de la seva titular d’Educació, Carmen Andrés, portava el cas a la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació i instava al Districte a torbar una solució en el termini màxim de tres mesos, una proposta que va comptar amb el suport unànime de la cambra.

Cop d’efecte de CiU

Amb el feliç desenllaç de l’ampliació del centre, CiU etziba una dura estocada al PSC, tot i els intents dels socialistes de mirar de copar cert protagonisme en el tram final de la resolució. Fins i tot Carmen Andrés admetia a ZONA SEC que en el darrer mandat “potser va mancar explicar millor què s’estava fent” en relació a l’escola. El regidor del districte, Jordi Martí, en un comentari al facebook del diari no deixava passar l’ocasió d’enviar un missatge enverinat als seus antecessors: “Uns parlen i prometen, durant molts anys, i uns altres fem i avancem, sense aixecar la camisa a la gent, en pocs mesos”. Amb els ‘gols’ de Navas, primer, i Jacint Verdaguer, després, CiU deixa en evidència a un PSC a anys llum de la remuntada, com a mínim, al barri.

Portada

Mancebo posa punt i final a la temporada pujant al podi a Eivissa

Publicat

on

Per

@zona_sec / El barber del barri signa un magnífic any que tanca amb victòria a les Balears

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, ha abaixat la persiana de la temporada. Mancebo ho ha fet des del calaix més alt del podi de la mitja Ironman d’Eivissa, que va disputar el passat 23 d’octubre. Va guanyar en la seva categoria (55-59 anys), amb un temps de  5 hores, 42 minuts i 21 segons. Va destinar 44 minuts i 07 segons a nedar dos kilòmetres; 3 hores, un minut i 59 segons als 90 kilòmetres de bicicleta i l’últim circuit, el de la cursa a peu, 21 kilòmetres, que va necessitar 1 hora, 50 minuts i 10 segons.

whatsapp-image-2016-11-03-at-12-17-59

Àngel Mancebo al podi d’Eivissa, rebent el premi / Àngel Mancebo

“Va ser molt dur”, explica Mancebo i amplia el seu argument, “feia molta calor”. El triatleta precisa que “les corrents a l’aigua en el segment de natació; el trencacames en bicicleta, que no em va permetre agafar el ritme i els quatre ascensos al castell d’Eivissa corrent, van ser duríssims”. Tanmateix, el premi final, un cop creuada la meta, gairebé va fer oblidar tot aquest gran esforç.

Aquesta victòria posa la cirereta d’un gran any, que només s’ha vist tacada per la caiguda, mentre entrenava a l’estiu, que li va impedir optar a estar amb els millors del planeta. Ara, com diu, “toca mini-descans” i preparar la pròxima temporada.

Continua llegint

Portada

La Satalia necessita millores

Publicat

on

Per

@zona_sec / Fa uns dies des de ZONA SEC es va recollir la queixa en la que el CE APA Poble-sec havia manifestat l’estat de les instal·lacions de la Satalia. Curiosament, a finals del curs passat es van engegar una sèrie d’actuacions per a que de cara a l’arrencada de la temporada, la 2015-2016, estiguessin a punt. Tals com millores en l’enllumenat, l’espai d’infermeria, els vestuaris i la instal·lació de gespa al camp de futbol 7. Fonts del Districte Sants-Montjuïc asseguren que no tenen coneixement de cap reclamació, però sí admeten que des de fa cosa d’un any una part de la graderia està precintada per estar “en mal estat”. També reconeixen que els vestuaris més antics necessiten d’obres i que s’emmarquen en unes millores a l’equipament esportiu “que s’han d’anar fent”. Tanmateix, des del Districte no detallen quan es duran a terme.

20160909_111359

Una part de les grades en evident mal estat, sense precinte / Gerard Trives

 

Continua llegint

Portada

Mancebo, entre els millors de la seva categoria a l”Ironman’ de Mallorca

Publicat

on

Per

@4tito4 / L’il·lustre barber de Blai completa a les Illes Balears la cinquena competició d’aquest tipus.

El triatleta i barber del barri, Àngel Mancebo, va prendre part el passat 24 de setembre de l’Ironman de Mallorca. Mancebo va estar amb els millors de la seva categoria (55-59 anys) signant un temps total d’11 hores, 53 minuts i 35 segons. Va completar el segment de natació (quatre kilòmetres) en una hora, deu minuts i 22 segons; el de bicicleta (180 kilòmetres) en sis hores i 15 minuts i, per últim, la cursa a peu (20 kilòmetres) en quatre hores, 14 minuts i 40 segons. “A partir del kilòmetre 24 de la bici va començar a ploure. Va haver-hi una tempesta molt forta”, explica l’esportista i continua “això ho va fer més dur i perillós”. Tot i així reconeix que s’ho va passar “molt bé”. Mancebo afegeix així al seu currículum d’Ironmans la ciutat balear, que s’uneix a les de Barcelona (2012 i 2013) i Lanzarote (2012 i 2014).

En el seu calendari d’enguany resta una cita més: la mitja Ironman d’Eivissa, que s’organitza el pròxim 23 d’octubre. D’aquesta manera, posarà punt i final a un any en el que també ha participat a les mitges de Barcelona i Monegros (Aragó).

L’espina de Hawaii
Tot i signar un magnífic 2016 i evidenciar un enorme esperit de superació, té una assignatura pendent: l’Ironman de Hawaii, la competició reservada per als millors. “Només s’hi accedeix amb invitació”, remarca Mancebo i aquesta s’aconsegueix a Suècia, campionat que es va disputar a l’agost. Però tres mesos abans va caure de la bicicleta mentre entrenava i va frenar en sec la seva progressió, “em trobava molt fort”. Això el va deixar gairebé dos mesos parat, “massa si has de competir al límit”, determina. L’espina de l’arxipèlag del Pacífic s’ha quedat clavada, està valorant treure-se-la.

 

 

Continua llegint
PUBLICITAT

El més llegit

Copyright © ZonaSec Comunicació, 2024